Τέσσερα χρόνια φυλακή για απόπειρα βιασμού ανήλικης στη Ρόδο

​Ένοχος κρίθηκε ο 20χρονος αλλοδαπός που κατηγορείτο για απόπειρα βιασμού και απόπειρα αποπλάνησης σε βάρος 11χρονου κοριτσιού στη Ρόδο τον Ιούλιο του 2012.

Στον θύτη της ανατριχιαστικής υπόθεσης, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την απόπειρα βιασμού και δύο ετών για την απόπειρα αποπλάνησης -κατά συγχώνευση, λογίζονται τέσσερα έτη φυλάκισης- με τριετή αναστολή.

Η όλη υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, μετά από καταγγελία που έκανε η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 16:30 της 1ης Ιουλίου 2012.

Το ανήλικο κορίτσι, μαζί με τους γονείς της και τον αδελφό της, είχαν μεταβεί εκεί για να κολυμπήσουν.

Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα έχοντας ανησυχήσει για το που βρίσκεται η κόρη της άρχισε να την αναζητά και τελικά, όπως κατήγγειλε τότε στην Αστυνομία, την εντόπισε σε χώρο κοντά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου την είχε παρασύρει ο 18χρονος αλλοδαπός στην προσπάθειά του να τη βιάσει.

Η μητέρα, μόλις αντίκρυσε τον αλλοδαπό, έβαλε τις φωνές, τον πλησίασε, τον χαστούκισε και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και παραδόθηκε συνοδευόμενος από το δικηγόρο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη κοπέλα φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο νεαρός αλλοδαπός την πήρε από το χέρι και την τράβηξε με το ζόρι στο σημείο όπου την βρήκε η μητέρα της και επιχείρησε να ασελγήσει σε βάρος της, παρά το γεγονός ότι η ίδια αρνιόταν και προσπαθούσε να ξεφύγει.

Σε βάρος του αλλοδαπού, ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα αποπλάνησης και απόπειρα βιασμού παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του και παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και ο νεαρός αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του ανήλικου κοριτσιού είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και χθες στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο κυρία Χαρούλα Ματσίγκου.