National Geographic: Η Αμφίπολη είναι το ελληνικό “Game of Thrones”

Ως το ελληνικό "Game of Thrones" χαρακτηρίζει σε δημοσίευμα του το περιοδικό National Geographic, τον γρίφο του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη, το οποίο εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό κάποιος απόγονος ή συγγενικό πρόσωπο του βασιλιά Φιλίππου να βρίσκεται θαμμένο στον τάφο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι γνωστό ότι ο Μέγας Αλέξανδρος τάφηκε στην Αίγυπτο, ωστόσο, δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του. Για το λόγο αυτό επισημαίνει το περιοδικό ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της οικογένειάς του.

Το National Geographic χαρακτηρίζει την οικογένεια των βασιλιάδων Μακεδόνων ως μία δυναστεία η οποία "ήταν βουτηγμένη στην ίντριγκα, τη συνωμοσία, την αιματοχυσία, όπως οι Λάνιστερ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Game of Thrones"".

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναδρομή στη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και του πατέρα του Φιλίππου Β', για τον οποίο ο συγγραφέας και μελετητής Ίαν Γουόρθινγκτον, αναφέρει ότι "ήταν ένας παραδοσιακός πολέμαρχος, που πάντα βρισκόταν στην καρδιά της μάχης".

Αναφορά γίνεται όμως και στο Μ. Αλέξανδρο, για τον οποίο ο καθηγητής Κλασικής Ιστορίας στο Κολέγιο Λούθερ της Ντεκόρα στην Αιόβα, Φίλιπ Φρίμαν, αναφέρει ότι "είναι πολύ σπάνιο για έναν βασιλιά ή κυβερνήτη να καταλήγει να πεθάνει μόνος του".

Οι ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης ενδέχεται να δώσουν τη λύση στο μυστήριο πίσω από τα ερωτήματα που κυριαρχούν στο μυαλό των ερευνητών, για τον ένοικο του τάφου της Αμφίπολης επισημαίνει το περιοδικό.