Ξεψύχησε περιμένοντας μιάμιση ώρα το ασθενοφόρο

Θλίψη αλλά και ταυτόχρονα οργή προκαλεί ο χαμός ενός 34χρονου, πατέρα τεσσάρων παιδιών, χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο.

Στις 17:45 ο 34χρονος επέβαινε σε ένα δίκυκλο μηχανάκι, όταν για άγνωστο λόγο μέσα στο χωριό του Αγίου Κωνσταντίνου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πάνω σε κολώνα φωτισμού. Άμεσα μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας, έτρεξε να τον βοηθήσει διαπιστώνοντας ότι είχε τις αισθήσεις του.

Στις 17:50 κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ προκειμένου να έρθει ασθενοφόρο να τον παραλάβει. 

Δυστυχώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο, παρά μόνο ένα για όλο το νησί, το οποίο μάλιστα ήταν απασχολημένο σε διακομιδή στο αεροδρόμιο της Σάμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλο διαθέσιμο.

Τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά για τον άτυχο νεαρό που σιγά - σιγά άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του και οι αγωνιώδεις τηλεφωνικές κλήσεις των κατοίκων του χωριού στο ΕΚΑΒ δεν είχαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με το i-samos.gr.

Τελικά με παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Σάμου ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού όπου τελικά το ασθενοφόρο της Ταξιαρχίας στελεχωμένο με δυο γιατρούς του νοσοκομείου, έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος 1,5 ώρα μετά, στις 19:15. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά...