Σεσημασμένος 19χρονος βίασε κοπέλα με νοητική υστέρηση

Συνελήφθη 19χρονος άνδρας, αρμένικης καταγωγής στην Καλαμάτα.

Ο νεαρός κατηγορείται για το βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας με νοητική υστέρηση.

Κατόπιν, φαίνεται να την απείλησε με μαχαίρι για να την εκφοβίσει κι εκείνη να μη μιλήσει, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι πράξεις του.

Όπως έχει προκύψει, σε βάρος του Αρμένιου εκκρεμούν δύο ακόμα αντίστοιχες υποθέσεις, τις οποίες ερευνά η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Θάρρος", πρόκειται για τον έναν από τους δύο δράστες της ληστείας του καταστήματος ταχυμεταφορών Western Union-ΤΝΤ στην οδό Ασκληπιού στην Καλαμάτα, το Φεβρουάριο του 2011.

Τότε ο 16χρονος Αρμένιος είχε ληστέψει το κατάστημα μαζί με ένα 19χρονο Ρουμάνο, ενώ με τη χρήση ενός πλαστικού πιστολιού είχαν αποσπάσει 2.500 ευρώ.

Ο 19χρονος Αρμένιος είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Ο δράστης απολογείται την Πέμπτη στον ανακριτή για την υπόθεση του βιασμού και του εκφοβισμού.

Όπως έχει προκύψει, το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, λίγο μετά τη 01:30, μια 20χρονη κοπέλα, έντρομη και σε κατάσταση σοκ, έφτασε σε πιάτσα ταξί, σχεδόν λιπόθυμη.

Όπως εξήγησε λίγη ώρα αργότερα στους αστυνομικούς, επέστρεφε στο σπίτι της, κινούμενη πεζή επί της οδού Αναγνωσταρά και μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο. Πριν καλά καλά προλάβει να συνειδητοποιήσει ότι κάποιος την ακολουθεί, ένιωσε έναν άγνωστο να της σηκώνει τη φούστα και να τη θωπεύει.

Αντέδρασε άμεσα, φωνάζοντας δυνατά, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Αν και δεν είδε τα χαρακτηριστικά του, κατάφερε να συγκρατήσει αρκετά στοιχεία από το σωματότυπό του και να τα περιγράψει στους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν δεχτεί τον τελευταίο μήνα πληροφορίες για αλλοδαπό που παρενοχλεί σεξουαλικά κοπέλες, ενώ αναζητώντας περισσότερα στοιχεία μετά και το περιστατικό της Πέμπτης, ανακάλυψαν πως η δράση του δεν είχε περιορισθεί στην προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά είχε βιάσει μία 19χρονη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, στις 10 Οκτωβρίου το βράδυ ο 19χρονος Αρμένιος έπεισε 19χρονη με προβλήματα νοητικής υστέρησης να τη μεταφέρει με το μηχανάκι του στο σπίτι της.

Η 19χρονη πείστηκε και συναίνεσε, όμως ο Αρμένιος, αντί για το σπίτι της, την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία έξω από την Καλαμάτα και τη βίασε χωρίς συνεύρεση, χρησιμοποιώντας τα χέρια του.

Στη συνέχεια, την εγκατέλειψε στο σημείο του βιασμού, με την έντρομη κοπέλα σε άθλια κατάσταση να περπατάει χιλιόμετρα για να επιστρέψει σπίτι της.

Κατόπιν, τις επόμενες ημέρες άρχισε να εκφοβίζει και να απειλεί με μαχαίρι συγγενείς της 19χρονης, στους οποίους η κοπέλα είχε αποκαλύψει τι συνέβη, ώστε να μην αποκαλύψουν τίποτα, διότι θα τους σκοτώσει.

Έτσι, το βράδυ της Παρασκευής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας παρακολούθησαν και συνέλαβαν στο κέντρο της Καλαμάτας το 19χρονο, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από τα θύματά του.

Ιατροδικαστής έχει επιβεβαιώσει όλα όσα κατέθεσε η 19χρονη που βιάστηκε.

Ο Εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε το Σάββατο, του άσκησε δίωξη για βιασμό, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οπλοφορία και απόπειρα παράνομης βίας.

Ο 19χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν άλλα δύο περιστατικά με κοπέλες που παρενόχλησε σεξουαλικά, τα οποία και ερευνά η Αστυνομία.