Ακριβότερα τα εισιτήρια λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν οι άνεργοι

Αυξήσεις ύψους 20 και 30 λεπτών στις τιμές εισιτηρίων αλλά και διακοπή των νυχτερινών δρομολογίων από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης φέρνει η Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Η τιμή του κανονικού εισιτηρίου αυξάνεται από 0,80 λεπτά σε 1 ευρώ για απλή διαδρομή και από 0,90 ευρώ σε 1,20 ευρώ για διπλή διαδρομή διάρκειας 70 λεπτών της ώρας, ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Στεφανίδης ανέφερε, την ημέρα που αποφασίστηκε το μέτρο:

"Να σεβαστείτε την απόφαση αυτή, γιατί το εισιτήριο ήταν καθηλωμένο εδώ και 5 χρόνια, όπως και οι κάρτες πολλαπλών διαδρομών. Όπως σταθερό ήταν το εισιτήριο και για άλλα έξι χρόνια από το 2002 έως το 2008 στα 0,50 λεπτά".

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης είχε προτείνει να λειτουργήσουν νυχτερινά δρομολόγια σε κάποιες βασικές αρτηρίες για να διευκολυνθούν κυρίως οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές.

 
Πάντως, οι μετακινήσεις με τον ΟΑΣΘ είναι δωρεάν για τους -διαπιστωμένα- ανέργους.
 
"Είναι ένα μέτρο κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται ήδη", είπε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και επέστησε την προσοχή ότι διαγραφή του προστίμου δικαιούνται μόνοι όσοι επιβάτες είναι αποδεδειγμένα άνεργοι (με επίδειξη, δηλαδή, της Κάρτας Ανεργίας τους από τον ΟΑΕΔ).