Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι – Βγαίνουν στους δρόμους

Συνάντηση στην Τρίπολη με σκοπό να αντισταθούν και να οργανώσουν τον αγώνα τους, ενάντια στο μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, τα οποία θεωρούν ότι λαμβάνονται εις βάρος τους, πραγματοποίησαν την Κυριακή οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας kalimera-arkadia.gr, η συζήτηση των κτηνοτρόφων επικεντρώθηκε στο μεγάλο και ασταμάτητο όπως είπαν πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού που έχει πλήξει τα κοπάδια τους εδώ και τρεις μήνες, ένα πρόβλημα που παρά τις δεσμεύσεις πολιτείας και περιφέρειας παραμένει άλυτο.

Ακόμη, τους απασχόλησε ο αποχαρακτηρισμός των βοσκότοπων και η περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης, ενώ συμφώνησαν ότι πρέπει να διεκδικήσουν τη λήψη μέτρων, ώστε να στηριχθεί ο κλάδος τους και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας παραγωγής της χώρας.

"Θέλουν να μας καταστρέψουν, είναι σχεδιασμένο" τόνισαν. Όσον αφορά στον καταρροϊκό πυρετό είπαν ότι τα ζώα συνεχίζουν να ψοφάνε και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν ούτε δέκα ευρώ (!), όπως είπαν χαρακτηριστικά, για να παρευρεθούν στη σημερινή συνάντηση.

Όπως εξηγούν, μέχρι σήμερα, ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνο δύο συγκεκριμένες αρρώστιες, ενώ υπάρχει και μια σειρά από "μέτρα-χαράτσωμα", όπως τα χαρακτηρίζουν.

"Στον ΟΓΑ με τη νέα απόφαση κάποιος που είναι για παράδειγμα σήμερα 46 ετών θα πάρει σύνταξη το 2028 και αυτό αν το πληρώνει, είναι εμπαιγμός για τους κτηνοτρόφους!", δήλωσαν.

Παράλληλα, εκτίμησαν ότι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες, θα είναι πολύ χειρότερη.

Για όλα αυτά που έρχονται αλλά και γι' αυτά που ισχύουν ήδη επισήμαναν ότι θα πρέπει να οργανωθούν και να διεκδικήσουν σε μελλοντικές τους κινητοποιήσεις.