Μεγάλη πυρκαγιά στα Χανιά – Απειλούνται σπίτια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή «Αμυγδαλοκεφάλι» στην Κίσαμο Χανίων. Οι

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και από την μέχρι τώρα εξέλιξη καίει χορτολιβαδική και καλλιεργήσιμη, κυρίως από ελιές. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ώστε οι φλόγες να μην φθάσουν μέχρι τους οικισμούς που υπάρχουν στην Περιοχή,  έχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους. 

«Δυστυχώς η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη ενώ έχει σύμμαχο τον δυνατό αέρα. Το πύρινο μέτωπο είναι πολύ μεγάλο. Μπορούμε να μιλήσουμε για 6 με 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει στην πορεία. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή», τόνισε στο cretapost o προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσος Κουρουπάκης.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε ο οικισμός Λιβάδια,  ωστόσο στο συγκεκριμένο σημείο η φωτιά έχει τεθεί σε έλεγχο. Όμως, από τις φλόγες κάηκαν 2 παλιές αγροικίες ενώ υπάρχουν αναφορές και σε σοβαρές ζημιές που υπέστη σπίτι στην ίδια περιοχή, ωστόσο δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. 

Στο σημείο επιχειρούν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα καθώς και πεζοπόρα τμήματα , 15 οχήματα της Πυροσβεστικής από υπηρεσίες των Χανίων και του Ρεθύμνου 4 Πυροσβεστικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 1 όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, 65 πυροσβέστες και εθελοντές.