Δύο πυροσβέστες τραυματίες από καναντέρ στη μάχη με τις φλόγες

Δύο πυροσβέστες από το κλιμάκιο Θέρμου τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της προσπάθειάς κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στη Χρυσοβίτσα του Θέρμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραυματισμός των δύο πυροσβεστών κρίνεται σοβαρός και προκλήθηκε μετά από τη ρίψη νερού από το καναντέρ που επιχειρούσε από αέρος στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο από το νοσοκομείο Αγρινίου στο σημείο προκειμένου να μεταφέρει τους δύο άτυχους πυροσβέστες ενώ δεν αποκλείεται και η συνδρομή ελικοπτέρου.

Ο ένας εκ των δύο πυροσβεστών έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με φορείο από το σημείο όπου τραυματίστηκαν προκειμένου να τον παραλάβει το ασθενοφόρο και να διακομιστεί στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Θέρμου, το ασθενοφόρο για τη διακομιδή του σοβαρά τραυματισμένου πυροσβέστη κλήθηκε από το νοσοκομείο του Αγρινίου, όπως αναφέρει το aerasnews.gr

Η πυρκαγιά συνεχίζει αυτή την ώρα να κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Στο σημείο δίνουν μάχη με τις φλόγες 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και δύο αεροπλανοφόρα.