Άστρος: “Σκότωσε το γιο γιατί απειλούσε να εκτελέσει τα εγγόνια”

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη έλαβαν οι γονείς του 39χρονου θύματος στο Άστρος, οι οποίοι προσήλθαν το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή. Η πρωτοφανής υπόθεση έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη, με τον 75χρονο πατέρα να έχει ήδη ομολογήσει το έγκλημά του.

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος τους ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι είναι συγκλονισμένοι και πως η σύζυγος δεν έχει καμία συμμετοχή στο αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. «Όλα τα έκανε ο σύζυγος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας, ο πατέρας «πιστεύει ότι η πράξη του γλίτωσε όλη την οικογένεια από τον 39χρονο που επί μία δεκαετία τούς χτυπούσε και τούς απειλούσε ότι θα εκτελέσει όλα τα εγγόνια».

«Ο γιος τούς χτυπούσε, τους έδερνε, με αποκορύφωμα το Πάσχα όταν τους έδεσε και βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό», σημείωσε ακόμη, για να προσθέσει ότι ο πατέρας, με την πράξη του αυτή, «πιστεύει ότι έπρεπε να τον σταματήσει για να σώσει την οικογένεια».

Ελεύθεροι ως τη δίκη αφέθηκαν οι άλλοι τρεις συγγενείς του θύματος, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για εμπλοκή στην υπόθεση. Ειδικότερα, ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 53χρονος θείος και η 70χρονη θεία του θύματος, ενώ ελεύθερος με εγγύηση 3.000 ευρώ αφέθηκε ο 71 ετών αδελφός του δράστη.