Απαγορεύονται τα σκυλιά σε Στούπα, Καλόγρια και Σάντοβα

Απαγορεύει τα ζώα σε παραλίες ο δήμος Δυτικής Μάνης. Με την υπ' αριθμ. 103/2014 απόφασή του απαγορεύει τα ζώα συντροφιάς στις παραλίες Στούπας, Καλόγριας και Σάντοβας του Δήμου Δυτικής Μάνης από την 1ηΜάη έως την 31η Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση: "Ο μεγάλος αριθμός των λουομένων καθώς και η μεγάλη πυκνότητά τους λόγω της μικρής έκτασης των παραλιών αυτών, καθιστά πρακτικά αδύνατη την απομάκρυνση και ασφάλιση των ζώων σε σημείο που δεν θα παρενοχλούν τους λουομένους. Επίσης, η πιθανότητα ατυχήματος (π.χ. να πατήσει ένας λουόμενος ένα μικρό ζώο επειδή δεν το είδε και/ή ένα ζώο να δαγκώσει έναν λουόμενο επειδή πατήθηκε ή αισθάνθηκε απειλούμενο) είναι σημαντικά αυξημένες στις παραλίες αυτές. Να σημειωθεί πως και στις τρεις αυτές παραλίες είναι υποχρεωτική η ύπαρξη ναυαγοσώστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες".

Σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Π.Φ.Π.Ο. Αναφέρει ότι: "Η Ελληνική νομοθεσία ΔΕΝ απαγορεύει την παρουσία ζώων συντροφιάς σε παραλίες με «μεγάλο αριθμό λουόμενων» με «μεγάλη πυκνότητα» όπου οι «πιθανότητες ατυχήματος... είναι υπερβολικά αυξημένες». Αντίθετα, θέτει συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους, ιδιοκτήτες ζώων και μη" και ζητά την ανάκληση της απόφασης.