Συνελήφθη για άλλα αδικήματα και αποδείχθηκε παιδόφιλος

Κατηγορούμενος και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, είναι 60χρονος, πρώην βρεφονηπιοκόμος από τη Φιλιππιάδα, ο οποίος πριν τέσσερις ημέρες συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της αντίστασης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβασης διατάξεων της νομοθεσίας περί όπλων, διακεκριμένης φθοράς, παράνομης βίας, δυσφήμησης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο 60χρονος είχε συλληφθεί το μεσημέρι της 25ης Ιουνίου, ύστερα από μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του, για τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς, παράνομης βίας και συκοφαντικής δυσφήμησης. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, προέβαλε σθεναρή αντίσταση και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με γεωργικό εργαλείο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα στο σπίτι του στη Φιλιππιάδα, κατείχε υλικό με πορνογραφία ανηλίκων (σσ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φωτογραφίες και σκίτσα). Επίσης, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα κυνηγετικό μαχαίρι, ένα τσεκούρι, ένα γεωργικό εργαλείο, καθώς και ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή και επτά ψηφιακοί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν για τις απαραίτητες αναλύσεις στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.