Διεθνής κατακραυγή για το δολοφόνο της σκυλίτσας στα Στύρα Ευβοίας

Διεθνείς διαστάσεις έχει λάβει η υπόθεση εν ψυχρώ δολοφονίας κουταβιού στα Νέα Στύρα Ευβοίας από ιδιοκτήτη ταβέρνας.

Η φιλοζωική ομοσπονδία της Γερμανίας, επικοινώνησε με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και ζήτησε τον φάκελο της υπόθεσης, προκειμένου να τον προωθήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων. Διαμαρτυρία υπάρχει επίσης και από τη φιλοζωική ομοσπονδία της Αυστραλίας.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου παραμένει άφαντος, την ώρα που η πανελλήνια κατακραυγή εντείνεται και προσλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, μετά και από τη μεγάλη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ταβέρνα του από πολίτες.

Την ίδια στιγμή, σοκαριστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις στιγμές που η σκυλίτσα έχασε τη ζωή της. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, πριν δεχτεί το θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι από καρέκλα (που έσπασε από τη δύναμη!), είχε δεχτεί δόλωμα ενός μεζέ από τον ιδιοκτήτη και δολοφόνο της για να πλησιάσει!

"Χτυπούσε το ζωντανό με την καρέκλα μέχρι αυτό να σταματήσει να κινείται!", είπαν ταραγμένοι και παράλληλα εξοργισμένοι όσοι είδαν το συμβάν και αμέσως ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία.

Το ζώο δεν πέθανε ακαριαία, αλλά λίγο αργότερα, αφού η κτηνίατρος Ειρήνη Ταπούτη που το εξέτασε και είδε ότι η κατάσταση του ήταν μη ανατρέψιμη, αποφάσισε να του κάνει ευθανασία για τον απαλλάξει από το μαρτύριο του.

Η κτηνίατρος είπε συγκλονισμένη: "Μου έφεραν ξημερώματα στην κλινική ένα κουτάβι, του οποίου το κρανίο φαινόταν πεντακάθαρα και χωρίς ακτινογραφίες ότι ήταν πολτοποιημένο. Βρισκόταν σε κώμα και είχε απίστευτη θερμοκρασία με το θερμόμετρο να αγγίζει το 43. Αυτό συμβαίνει πάντα στις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Του έκανα ακτινογραφίες όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν διαλυμένα τα κρανιακά οστά και τμήμα της εγκεφαλικής ουσίας ήταν έξω από το κρανίο του ζώου και αναγκαστικά έκανα ευθανασία στο άτυχο κουταβάκι".

"Πέρα από το είδος της ζημιάς, αυτό που είναι συγκλονιστικό είναι ότι αφορά σε ένα μωρό. Δηλαδή, πόσο κακό μπορεί να κάνει ένα κουτάβι στον άνθρωπο; Και στην τελική, ποιος κάνει κακό στον άλλο; Ο σκύλος στον άνθρωπο ή ο άνθρωπος στα ζώα;", αναρωτήθηκε η κυρία Ταπούτη.

Το κεφάλι του σκύλου είχε συνθλιβεί από τα χτυπήματα, ενώ σοκαριστικές ήταν και οι εικόνες από το αιμόφυρτο ζώο μπροστά από το κατάστημα.

Η Ενεργή Κοινωνία Πολιτών για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι έχει κινηθεί νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ζητώντας από τον κόσμο να μην πηγαίνει στο μαγαζί του να τρώει.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δημιουργήθηκε στο Facebook σελίδα με τίτλο "Δικαιοσύνη για τη Μάγκυ", όπου ομάδα πολιτών και φιλοζωικές οργανώσεις διοργάνωσαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα έξω από την ταβέρνα για τον βίαιο χαμό της σκυλίτσας, που ήταν μόλις τρεισήμισι μηνών.

Η οργή των φιλόζωων είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού ο δράστης δεν συνελήφθη από το Λιμεναρχείο Νέων Στύρων στο πλαίσιο του αυτοφώρου, επειδή έχει εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπεται επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία (και το Λιμενικό) έως και 30.000 ευρώ για την θανάτωση ζώου. Μάλιστα, ο Δήμος Καρύστου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, "καταδικάζοντας τέτοιας μορφής περιστατικά άσκησης βίας σε ζώα, απ' όπου κι αν προέρχονται, από όποιον κι αν ασκούνται".

Πηγή φωτογραφίας: eviazoom