Έντονα καιρικά φαινόμενα – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Θεσσαλονίκη

Υπό καταρρακτώδη βροχή ξύπνησε σήμερα η πόλη της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να πλημμυρίσουν κεντρικοί οδοί της πόλης και να είναι δύσκολη η μετακίνηση των πεζών, ακόμη και στο κέντρο, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας βροχόπτωσης.

Παράλληλα, σημειώθηκε πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές περιμετρικά του κέντρου της πόλης, ενώ υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Ωστόσο, οι αφίξεις των αεροσκαφών γίνονται χωρίς πρόβλημα.

Μετά τις 14:45 της Τρίτης θεωρείται ότι εξομαλύνθηκε σταδιακά, η κατάσταση στην κυκλοφορία των οχημάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, έπειτα από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε, από τα ξημερώματα έως και νωρίς το μεσημέρι την πόλη και είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε "ποτάμια", πολίτες να "εγκλωβιστούν" στα αυτοκίνητά τους, να πέσουν δέντρα και να πλημμυρίσουν καταστήματα, ισόγεια και υπόγεια υποδομών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περίπου 247 κλήσεις και, ήδη, έχουν γίνει 70 αντλήσεις υδάτων, δέκα κοπές κλαδιών δέντρων και απεγκλωβισμός πέντε πολιτών.

Είκοσι συνεργεία της Πυροσβεστικής με 40 υπαλλήλους επιχειρούν στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί.

Νωρίτερα, εξάλλου, στην οδό Δωδεκανήσου, στο κέντρο της πόλης, δέντρο έπεσε πάνω σε περίπτερο, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

Στο μεταξύ, ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και σε άλλες περιοχές, όπου η συσσώρευση των υδάτων δημιούργησε σημαντικά προβλήματα.

Στην περιοχή των δικαστηρίων το ύψος του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο το πρωί της Τρίτης. Την ίδια στιγμή, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτά.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των βουλωμένων φρεατίων στην περιοχή του Βαρδάρη, η στάθμη του νερού έφτασε στα μισά των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να πανικοβληθούν και να σταματήσουν στη μέση του δρόμου.

Δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και στο σημείο έσπευσαν τροχονόμοι, που ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τουλάχιστον 20 υπόγεια στην περιοχή της οδού Μοναστηρίου έχουν πλημμυρίσει και γίνονται αντλήσεις υδάτων, όπως και στο Βαρδάρη και τη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr.

Δρόμοι και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ διεκόπη η λειτουργία φαναριών σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης.

Το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε είναι η πτώση ενός δέντρου πάνω σε περίπτερο σε κεντρικό σημείο της πόλης, στην οδό Δωδεκανήσου. To δέντρο έπεσε πάνω στο περίπτερο, καθώς και σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο. Τα δύο άτομα που βρίσκονταν μέσα στο περίπτερο, ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν. Ωστόσο, οι υλικές ζημιές είναι σοβαρές.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι