Πανελλήνια συγκίνηση και αγωνία για τον 8χρονο Δημήτρη

O μικρός Δημήτρης αναχώρησε για το Αννόβερο της Γερμανίας, χρησιμοποιώντας το ίδιο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Η διακομιδή του στη γερμανική πόλη έγινε για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

Ο 8χρονος έφυγε με τις ευχές και τις προσευχές όλων για μια επιτυχημένη επέμβαση, αν και χρειάζεται τύχη για να βρεθεί ο δότης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε μεταφερθεί από την Κέρκυρα με στρατιωτικό αεροπλάνο στο Νοσοκομείο του Ρίου και η ιστορία του συγκίνησε τον Αντώνη Σαμαρά που έδωσε εντολή την Κυριακή να γίνει η μεταφορά του παιδιού στην Γερμανία για να σωθεί η ζωή του.

Αφανής ήρωας στην όλη διαδικασία είναι ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης.

Το μόσχευμα από 100% συμβατό δότη δεν έχει βρεθεί ακόμη, παρότι ο 8χρονος Δημήτρης είναι πρώτος σε τρεις ξεχωριστές πανευρωπαϊκές λίστες ατόμων που ζητούν μόσχευμα.

Οι γιατροί, μετά από δύο ημέρες, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος και δίνουν προθεσμία μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας και κατόπιν, θα προχωρήσουν στη δυσκολότερη και πιο επίπονη διαδικασία της ζώσας μεταμόσχευσης, με κομμάτι ήπατος από τον πατέρα του.

Ο πατέρας του μικρού αγοριού ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος για την άμεση ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού και φυσικά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε ειδική μνεία στην ανεκτίμητη συμβολή του κ. Ηλιάδη, ο οποίος "δεν έφυγε λεπτό από το πλάι του μικρού Δημήτρη", όπως αναφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προσφέρεται για μεταφορά ανήλικου ασθενούς από την περιοχή στο εξωτερικό, καθώς το 2013 με τον ίδιο τρόπο σώθηκε και ένας 15χρονος από τα Δεμένικα Πατρών που έπασχε από σπάνια νόσο, προκειμένου να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.