Συνελήφθησαν οι τρεις που έκλεψαν την ταχυδρομική τσάντα

Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, η ληστεία που είχε σημειωθεί την περασμένη Δευτέρα σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα, στο Λευκοχώρι Ηλείας, με λεία περίπου 12.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από έρευνες συνελήφθησαν δύο αδέλφια ηλικίας 25 και 26 ετών και ένας 22χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία. Επίσης, στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 26χρονος και δύο 23χρονοι, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φορώντας γάντια, μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι 90χρονης κατοίκου του χωριού, τη στιγμή που βρισκόταν μέσα η 41χρονη ταχυδρομική διανομέας, για να της καταβάλει τη σύνταξη.

Οι δράστες, με τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν την υπάλληλο και της αφαίρεσαν την τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ. Στη συνέχεια έφυγαν από το σπίτι, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, όπου τους περίμενε συνεργός τους και διέφυγαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι παραπάνω πέντε δράστες, με τη συμμετοχή και ενός ακόμη ατόμου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται, προκειμένου να απολογηθούν την Πέμπτη 5 Ιουνίου στον ανακριτή.