Παιδί 11 ετών σκοτώθηκε παίζοντας ποδόσφαιρο – Αθώοι οι κατηγορούμενοι

Μια αθώα παιδική στιγμή ομαδικής διασκέδασης μετεξελίχθηκε δυστυχώς σε τραγωδία πριν έξι χρόνια, όταν μια καγκελόπορτα καταπλάκωσε 11χρονο αγόρι, την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ροδιακή", η υπόθεση αναβίωσε την Πέμπτη 3 Απριλίου, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Ρόδου στο εδώλιο του οποίου κάθισαν ως κατηγορούμενοι έξι συνολικά άτομα, από το Λιμενικό Ταμείο της Ρόδου, τον υπεύθυνο για την εκτέλεση του έργου και ο κατασκευαστής της πόρτας, όμως αποχώρησαν όλοι αθώοι.

Όλοι δήλωσαν πως δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για την τραγωδία και έπεισαν το δικαστήριο ότι δε φέρουν ευθύνη, παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται, οι γονείς του παιδιού ζητούσαν την "παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων".

Το θλιβερό δυστύχημα σημειώθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2008 στο νέο καρνάγιο της Ρόδου, όταν η σιδερένια καγκελόπορτα που είχε τοποθετηθεί κατέπεσε και σκότωσε το 11χρονο αγόρι.
 
Σύμφωνα με τους συγγενείς των ανηλίκων, η μπάλα των παιδιών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πήγε στην πόρτα και όταν αυτά επιχείρησαν να την πιάσουν, τότε η πόρτα έπεσε επάνω τους και τους καταπλάκωσε. Το ένα από τα τρία παιδιά εξέπνευσε στο νοσοκομείο της Ρόδου.