Καταγγελίες για άθλιες συνθήκες κράτησης Κούρδου κρατουμένου

O Κούρδος Χουσεΐν Τσεκίν, εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στου Γκύζη στα μέσα Φεβρουαρίου, καταγγέλλει άθλιες συνθήκες κράτησης του στις φυλακές Δομοκού.

Τις ίδιες καταγγελίες κάνει ο Τάσος Θεοφίλου, που επίσης κρατείται στις ίδιες φυλακές, αλλά και η συνήγορος του Τσεκίν, Αλέκα Ζορμπαλά.

Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", ο Τάσος Θεοφίλου κατήγειλε πως ο διευθυντής των φυλακών Δομοκού τον απείλησε με τις φράσεις: "Αν θες το καλό σου, μην ασχολείσαι με τον συγκεκριμένο κρατούμενο", όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες κράτησης του Κούρδου συλληφθέντα.

"Ο Χουσεΐν Τσεκίν κρατείται κάτω από άθλιες και εξευτελιστικές συνθήκες, αφού δεν του δίνουν ρούχα επί ένα μήνα. Εδώ και 3 εβδομάδες έχει υποβάλει αίτημα για επισκεπτήριο και ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση, η οποία θα έπρεπε να είχε δοθεί μέσα στις τρεις πρώτες μέρες" λέει ο Τάσος Θεοφίλου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συγγενείς του Τσεκίν επιχείρησαν μέσω των δικηγόρων του να του δώσουν ένα δέμα με ρούχα το οποίο δεν επιδόθηκε ποτέ.

Τις καταγγελίες επιβεβαιώνει και η δικηγόρος του Τσεκίν, Αλέκα Ζορμπαλά, που δεν έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον πελάτη της, ο οποίος δεν γνωρίζει ελληνικά και στερείται έτσι της νομικής συμπαράστασης που δικαιούται.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους και την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, ανάλογες ήταν οι συνθήκες κράτησης και για τους άλλους τρεις συλληφθέντες, που παρέμεναν μέχρι πρόσφατα στην απομόνωση σε τρεις διαφορετικές φυλακές (Ναύπλιο, Λάρισα, Γιάννενα).

Οι τρεις κρατούμενοι, εκτός του Τσεκίν, μεταφέρθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα παραμείνουν έως τις 18 Μαρτίου, ημέρα εκδίκασης των αιτημάτων έκδοσης πολιτικού ασύλου.