Με τεφτέρια λειτουργούν τα φαρμακεία στην Αρκαδία

«Φοροεισπρακτικό μέτρο από μία ανάλγητη κυβέρνηση  που αφορά και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες», χαρακτήρισε το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης, τονίζοντας  πως ο ιατρικός κόσμος, «είναι αντίθετος στην επιβολή αυτού του χαρατσιού».

Παράλληλα, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασιλική Φράγκου, σε δηλώσεις της για το ένα ευρώ ανά ιατρική συνταγή, που θα πληρώνουν από αύριο στα φαρμακεία οι πολίτες, ανέφερε ότι πρόκειται για μέτρο που θα πλήξει κύρια τους χρόνια ασθενείς, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα του ενός ευρώ.

"Θα κάνουμε τους εισπράκτορες" ανέφερε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου και πρόσθεσε, πως ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τις συμμετοχές του και τα φαρμακεία στην Αρκαδία έχουν ανοίξει τεφτέρια.

Η κα Φράγκου υπογράμμισε ότι με τις αλλαγές που έχουν επέλθει "η συμμετοχή πλέον του ασφαλισμένου έχει αυξηθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεπεράσει και το 50%. Δυστυχώς, η υγεία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα".