Κόλαση φωτιάς σε φορτηγό στη Μυτιλήνη – Μετανάστες αναζητούν τρόπο διαφυγής

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο

Μάχη με τη φωτιά και πυκνούς καπνούς δίνουν αυτή την ώρα (από τις 7 το απόγευμα) ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε επικαθήμενη νταλίκα με ζωοτροφές, 800 περίπου «μπάλες» τριφύλλι που καίγεται στην περιοχή Φυκιότρυπα, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης.

Η φωτιά στη νταλίκα που βρισκόταν σταθμευμένη από σήμερα το πρωί στον περιφερειακό δρόμο του κάστρου, όταν και έφτασε στο λιμάνι της πόλης με πλοίο της γραμμής, εκδηλώθηκε για αγνώστους ακόμα λόγους και σύντομα επεκτάθηκε κατακαίοντας τις ζωοτροφές αλλά και την νταλίκα Προς στιγμή υπήρξε και κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στις ανατολικές παρυφές του κάστρου της Μυτιλήνης και μέσω αυτών στο γειτονικό άλσος Τσαμάκια. Ο κίνδυνος πάντως αυτός απετράπη πολύ σύντομα χάρη στη σωτήρια επέμβαση των Πυροσβεστών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η φωτιά δεν έχει σβήσει ολοσχερώς αφού το έργο δυσχεραίνεται από τους πυκνούς καπνούς.

Την ίδια ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν μέσα στο άλσος Τσαμάκια αλλά και στην περιοχή του αγάλματος της ελευθερίας της Μυτιλήνης συγκεντρώνοντας πολλές δεκάδες μετανάστες που βρίσκονταν εκεί ελπίζοντας να βρουν τρόπο να μπουν σε κάποια νταλίκα και να διαφύγουν με αυτήν προς τον Πειραιά.

Πηγή φωτογραφιών: lesvosnews.gr