Ενώ έψαχναν για το μικρό Μπεν στην Κω βρήκαν αρχαίο νεκροταφείο

Ευρήματα από ένα αρχαίο νεκροταφείο βρήκαν οι αρχές που ερευνούν περιοχή στην Κω αναζητώντας ίχνη από το μικρό Μπεν. Μετά από ομολογία ενός ντόπιου ότι είναι πιθανόν το αγόρι να καταπλακώθηκε από εκσκαφέα έχουν ξεκινήσει νέες έρευνες στην τοποθεσία που υπέδειξε ο μάρτυρας ως τόπο θανάτου του μικρού Μπεν Νίνταμ.

Ήδη πάντως έχουν εντοπιστεί «ίχνη αποσύνθεσης» κοντά στο σπίτι όπου διέμενε τότε η οικογένεια του Μπεν. Τα ίχνη έχουν σταλεί στη Βρετανία για περαιτέρω εξέταση. Η περιοχή όπου βρέθηκαν αυτά τα ίχνη αποσύνθεσης είναι στον ελαιώνα που βρίσκεται πίσω από την αγροικία στην οποία έμενε ο Μπεν Νίνταμ πριν εξαφανιστεί, τον Ιούλιο του 1991.

Ωστόσο, κάτι που δεν αναζητούσαν αλλά βρήκαν τα μέλη της ομάδας είναι αρχαιολογικά ευρήματα. Όπως γράφει η βρετανική Mirror, στο σημείο των ερευνών έχουν εντοπιστεί τέσσερις ή πέντε ρωμαϊκοί τάφοι έως 2.000 ετών. Όπως δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ο επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς έχει ενημερωθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία ζήτησε να σταματήσουν οι έρευνες σε εκείνο το σημείο.