Ο 82χρονος Κρητικός που έγινε διεθνές θέμα για το χειροποίητο κανταΐφι

Οι καθημερινές βόλτες με το ποδήλατο

Είναι 82 ετών και εδώ και σχεδόν 60 χρόνια δημιουργεί το περίφημο χειροποίητο κανταΐφι του που τον έκανε γνωστό έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Ο Γιώργος Χατζηπαράσχος είναι ένας από τους τελευταίους σε όλη την Ελλάδα που μπορεί ακόμα να παράγει γλυκά, και κυρίως το περίφημο κανταΐφι του, με το χέρι. Είναι μια ολόκληρη τέχνη, την οποία κληροδοτεί ήδη στο γιό του και τα εγγόνια του. Αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι είναι νωρίς να τα παρατήσει.

Όπως γράφει το candianews.gr, η περίπτωσή του έγινε μάλιστα γνωστή πέρα από την Ελλάδα, καθώς γι αυτόν και την τέχνη του ενδιαφέρθηκαν και έκαναν ρεπορτάζ διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Κάθε πρωί με το ποδήλατό του, ηλικίας πολλών δεκαετιών, κάνει τη βόλτα του και καταλήγει πάντα στο εργαστήριό του, το οποίο στεγάζεται στην οδό Μανουήλ Βερνάρδου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Το ποδήλατό είναι το δικό του όχημα, το οποίο, παρά τις συστάσεις των γιατρών να ξεκουράζεται, συνεχίζει να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις τους.

Στις 8 το πρωί θα φτάσει με το ποδήλατο στο εργαστήριο και εκεί, με τη σύζυγό του Κατερίνα, συνεργάτη στη δουλειά επί μισό αιώνα, αλλά και τα άλλα μέλη της οικογένειας, θα αρχίσουν την παραγωγή του περίφημου πλέον, όχι μόνο στο Ρέθυμνο και την Κρήτη, αλλά σε πολλές χώρες του κόσμου, κανταϊφιού του. Οι ξένοι επισκέπτες του Ρεθύμνου είναι οι καλύτεροι "διαφημιστές" του!