Χίος: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Στο ΚΑΤ διασωληνωμένη μία γυναίκα

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις λόγω του κινδύνου αναζωπυρώσεων

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρωινές ώρες στη βόρεια Χίο και περιορίστηκε στο Μετόχι μετά την παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που ενισχύθηκαν με εναέρια μέσα, εθελοντών και ανδρών των ενόπλων δυνάμεων .

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις λόγω του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

Τέσσερις είναι οι τραυματίες με εγκαύματα και δύο γυναίκες που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση μεταφέρθηκαν στην Αθήνα μέσω ΕΚΑΒ.

Οι φλόγες που πέρασαν κοντά από το χωριό Σιδηρούντα προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά σπίτια και στο δίκτυο ηλεκτρισμού και ύδρευσης. Επίσης ένα αυτοκίνητο έξω από τη Σιδηρούντα κάηκε ολοσχερώς και άλλο ένα υπέστη σοβαρές ζημιές. 

Το απόγευμα υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Βουτιέρου, μια 64χρονη γυναίκα έχει υποστεί 70% εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.  Η κατάσταση της είναι πολύ σοβαρή και οι γιατροί του ΚΑΤ στο οποίο μεταφέρθηκε την έβαλαν πλέον διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, μιλώντας στον «Πολίτη Χίου», ανέφερε ότι «αρκετά μέτωπα έχουν ελεγχθεί», αλλά πρόσθεσε ότι «εκείνο που είναι επικίνδυνο είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων».

fwtia1

fwtia4

fwtia5

fwtia6

fwtia7

Βίντεο και φωτογραφίες: astraparis.gr