Σύσσωμος ο Άρατος στην κηδεία του 19χρονου Χουσεΐν Νταϊτσίκ (φωτογραφίες)

Η μουσουλμανική κηδεία του 19χρονου Έλληνα που έχασε τη ζωή στην αιματηρή επίθεση στο Μόναχο έγινε δημοσία δαπάνη

Σύσσωμο το χωριό Άρατος Ροδόπης, αποχαιρέτησε σήμερα τον 19χρονο Χουσεΐν Νταϊτσίκ, παρουσία της οικογένειας του που έφτασε από την Γερμανία αργά το μεσημέρι, των γονέων και των δύο αδερφών του.

Η μουσουλμανική κηδεία του 19χρονου Έλληνα που έχασε τη ζωή στην αιματηρή επίθεση στο Μόναχο για να σώσει την αδερφή του, έγινε στις 5.30 το απόγευμα, δημοσία δαπάνη.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που είπε το τελευταίο αντίο στον άτυχο νεαρό ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, βουλευτές της περιοχής αλλά και μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. 

Σύμφωνα με το xronos.gr, στεφάνια με τα θερμά τους συλλυπητήρια έστειλαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η Βουλή των Ελλήνων, ο Στ. Θεοδωράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Την κηδεία τέλεσε ο αρχιγραμματέας της Μουφτείας Κομοτηνής, παρουσία του Σοφολογιοτάτου Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί και στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι του Άρατου σήκωσαν στα χέρια τους το ξύλινο φέρετρο όπου βρισκόταν τυλιγμένο το σώμα με το ισλαμικό «κεφέν» και το μετέφεραν μέχρι και το νεκροταφείο του χωριού όπου έγινε η ταφή.