Ισχυρά τραύματα στα οστά του 5χρονου από τα ροτβάιλερ

Τι έδειξε η έκθεση του ιατροδικαστή

Την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε ο άτυχος 5χρονος στο Νοσοκομείο Κοζάνης, μετά την επίθεση από τα ροτβάιλερ, επιβεβαίωσε και η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia.gr, ο 5χρονος έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, γεγονός που επέφερε και τον τραγικό του θάνατο.

Επίσης τα πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ προκάλεσαν ισχυρά τραύματα και στα οστά του 5χρονου.

Σημειώνεται ότι ελεύθερος αφέθηκε τελικώς ο 72χρονος ιδιοκτήτης των δύο ροτβάιλερ, τα οποία προχθές, Κυριακή, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα το 5χρονο παιδάκι σε οικία ιδιοκτησίας του πρώτου, στον Άργιλο.

Ο 72χρονος απολογήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε συνοδεία περιπολικών.

Ο εισαγγελέας αποφάσισε να μην κρατηθεί τελικώς ο 72χρονος, του απήγγειλε όμως την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας.

Η ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, σε χωριό έξω από την Κοζάνη, με θύμα ένα 5χρονο αγοράκι το οποίο δέχθηκε επίθεση από σκύλους, ράτσας Ρότβαιλερ.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν η μητέρα του παιδιού διασκέδαζε σε φιλικό της σπίτι για την ημέρα του Πάσχα. Εντελώς ξαφνικά, τα δυο σκυλιά, ράτσας ροτβάιλερ έριξαν την περίφραξη του χώρου στον οποίο ήταν κλεισμένα και επιτέθηκαν στον 5χρονο, με ιδιαίτερη μανία, καταφέροντάς του δεκάδες δαγκώματα σε ολόκληρο το κορμί του.

Το άτυχο αγοράκι,μέσα σε κλίμα πανικού, μεταφέρθηκε αμέσως στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου οι γιατροί έδωσαν μια αγωνιώδη μάχη για 45 και πλέον λεπτά να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς το παιδί κατέληξε λίγο αργότερα, περί τις 3.30 το μεσημέρι, θανάσιμα τραυματισμένο από τα δαγκώματα.

Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «Αγγίζωο» για το τραγικό συμβάν με το 5χρονο αγοράκι

"Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθειά λύπη μας για το τραγικό θάνατο του μικρού παιδιού. Ενημερωθήκαμε χθες το μεσημέρι από την αστυνομία την ώρα που ήταν στο χώρο που έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν και μας περιέγραψαν τι ακριβώς έγινε. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της μικρής ψυχούλας που έφυγε τόσο άδικα εχθές…δεν υπάρχουν λόγια όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και τα λόγια περιττεύουν… το παιδάκι δεν θα γυρίσει πίσω ότι και να πούμε και κανένα σχόλιο για το ποιος φταίει, γιατί φταίει δεν θα απαλύνει τον πόνο της οικογενείας.

Τα σκυλιά τα έχει αναλάβει ο Δήμος Κοζάνης όπως ορίζει ο Νόμος και έχουν μεταφερθεί στο Καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης".