Μπλακ άουτ στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας – Οι αγρότες στήνουν πάλι τα μπλόκα

Εναλλακτικές διαδρομές για τα οχήματα αναζητά η Τροχαία

Μπλακ άουτ και πάλι στο οδικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα καθώς οι αγρότες στήνουν και πάλι τα μπλόκα τους αφού φαίνεται πως η χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα δεν απέδωσε.

Κλειστό είναι και πάλι το τελωνείο του Προμαχώνα με τους αγρότες να δηλώνουν ότι ο αποκλεισμός θα είναι επ' αόριστον. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Νίκαια έχουν κλείσει δυο τουριστικά λεωφορεία για να μεταβούν στο μπλόκο στον Προμαχώνα.

Στο τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, στις 7.00 μ.μ. θα γίνει η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο ΄και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα αποφασιστεί το κλείσιμο των συνόρων από τις 10.00 το βράδυ.

Κλειστή και η γέφυρα στο Στόμιο, στον Πηνειό, από τους αγρότες των Τεμπών. Από τα Τέμπη, που εξακολουθούν να παραμένει ο κύριος όγκος των τρακτέρ, μετακινήθηκαν 25 τρακτέρ προς την γέφυρα του Στομίου, την οποία και απέκλεισαν, επίσης επ’ αόριστον, όπως λένε οι αγρότες, προκαλώντας κυριολεκτικά κυκλοφοριακό έμφραγμα, αφού πλέον και η εναλλακτική διαδρομή από τον παραλιακό άξονα του νομού τίθεται σε αχρηστία. Τις επόμενες ώρες δε σκοπεύουν να κλείσουν και παράδρομους στη γύρω περιοχή, ενώ από τις 4.00 το μεσημέρι μέχρι τις 12.00 το βράδυ θα κλείσει και σήμερα η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο Αργυροπούλι, καθιστώντας απαγορευτική την μετακίνηση και από εκείνη την διαδρομή.

Επίσης, στο τραπέζι εξακολουθεί να παραμένει και η πρόταση για αποκλεισμό σιδηροδρομικών γραμμών.

Σε νέα τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του ΠΑΘΕ προχώρησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, μετά το νέο μπλόκο που στήθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σήμερα από τις 12.30 μ.μ. και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον κόμβο Κορινού του ΠΑΘΕ και θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ και στον κόμβο Μικροθηβών. Οι αγρότες του εκεί μπλόκου αποφάσισαν μετά την ολοκλήρωση, προ ολίγου της γενικής συνέλευσης των μελών του, να προχωρήσουν αιφνιδιαστικά σε κλείσιμο τόσο της ΠΑΘΕ όσο και των παράδρομων του συγκεκριμένου κόμβου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά οχήματα και να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Απόφαση των αγροτών είναι ο αποκλεισμός του κόμβου και των παράδρομων να διαρκέσει επ αόριστον.

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου στον κόμβο Μαλίων-Οροπεδίου προχώρησαν σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στον κόμβο αποκλείοντας τη Εθνική Οδό και από τα δυο ρεύματα, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω Μαλίων και της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας εξακολουθούν να αναμένουν απάντηση από την κυβέρνηση στο αίτημα για ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που τέθηκε την Κυριακή μετά τη συνεδρίαση των 69 μπλόκων στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.