Κλείνουν δρόμους και περάσματα οι αγρότες: Πού έχει μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Στα 2 ή (για την ακρίβεια) στα 102 κόβουν την Ελλάδα οι αγρότες. Σε όλη τη χώρα, ομάδες αγροτών στήνουν μπλόκα αποκλείοντας δρόμους, εθνικές οδούς και περάσματα. Κλειστός επ’ αόριστον ο Ισθμός σε παλαιά και νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου. Ενώ το απόγευμα οι αγρότες της Πελοποννήσου κλείνουν τους δρόμους σε Νεστάνη και Ευρώτα.

Στη Λάρισα, οι αγρότες προχωρούν σε αποκλεισμό της παλαιάς Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ.

Ενώ στη Λαμία κλειστή είναι η εθνική οδός στο ύψος του κόμβου του Μπράλου.

Πελοπόννησος

Ειδικότερα, στην Αθηνών - Κορίνθου, η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Αργά χθες, τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στην Αχαΐα, προκάλεσε τεράστιες ουρές στον Ισθμό και προκειμένου να απόσυμφορηθεί η κατάσταση οι αγρότες άνοιξαν για λίγη ώρα την παλαιά εθνική οδό και στη συνέχεια την έκλεισαν εκ νέου.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ενώ και οι Λάκωνες αγρότες θα κλείσουν από τις 6.00 έως τις 7.00 το απόγευμα την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.

Κλειστόν επ' αόριστον κρατούν από τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα το δρόμο στο Καλό Νερό οι αγρότες της Τριφυλίας, σύμφωνα με απόφαση την οποία έλαβαν κατά τη χθεσινοβραδινή τους συνέλευση. Στο μπλόκο συμμετέχουν 30 περίπου τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ αύριο αναμένονται προς ενίσχυσή του κι άλλα τρακτέρ, καθώς η περιοχή βρίσκεται εν μέσω καλλιεργητικής περιόδου των πρώιμων λαχανικών και οι περισσότεροι αγρότες βρίσκονται στις δουλειές τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Κυπαρισσία προς Πύργο και από Πύργο προς Κυπαρισσία, αλλά και των οχημάτων που κατευθύνονται από Τρίπολη και Καλαμάτα προς Πύργο - Πάτρα, μέσω του κόμβου του Καλού Νερού, γίνεται μετ' εμποδίων από τους παράδρομους, από τους οποίους δεν μπορούν να διέλθουν μεγάλα και βαριά οχήματα.

Στερεά Ελλάδα

Σε αποκλεισμό της παλαιάς Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ θα προχωρήσουν σήμερα από τις 4 το απόγευμα και για τρείς ώρες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας.

Τουλάχιστον για 3 ώρες αποφάσισαν να κλείσουν την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 200ό χλμ, στο ύψος του κόμβου του Μπράλου, οι αγρότες από τη Φθιώτιδα. Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήλης και έχουν προσδιορίσει ότι στις 2.0 μ.μ. θα κλείσουν την εθνική οδό και τους παράδρομους με συνέπεια τη Ελλάδα να "κοπεί" στη μέση, καθώς δεν υπάρχει κάποια διέξοδος.

Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός. Τα φορτηγά που κατέρχονται από βόρειο Ελλάδα προς Αθήνα θα ακινητοποιηθούν στο ύψος της Λαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Κρήτη

Έληξε τελικά σήμερα το μεσημέρι ο αποκλεισμός της Δ.Ο.Υ Ηρακλείου, από αγρότες οι οποίοι άρχισαν να αποχωρούν. Οι αγρότες μετά από μέρες που είχαν κάνει κατάληψη στη Δ.Ο.Υ αποφάσισαν την αποχώρηση τους, δηλώνοντάς όμως ότι ο αγώνας τους δεν σταματά εδώ περιμένοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις εξελίξεις από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται σε συνέλευση να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Την ίδια ώρα παραμένει το μπλόκο των Πραιτωρίων καθώς και το μπλόκο των αγροτών στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου.

Αιμοδοσία κόντρα στο νέο ασφαλιστικό

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο προσχέδιο του ασφαλιστικού, οι αγρότες από πολλά μπλόκα της Ελλάδας αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε εθελοντική αιμοδοσία, μεθαύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Η αιμοδοσία οργανώνεται με την φροντίδα του συλλόγου "'Αξιον Εστί", για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις και θα διεξαχθεί από κινητή μονάδα του γενικού νοσοκομείου Αθηνών "Γ. ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ", στο Πνευματικό Κέντρο του ναού της Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη, από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.

Κυβέρνηση: Είναι προς όφελος όλων να κάτσουν το συντομότερο στο τραπέζι του διαλόγου

"Είναι προς όφελος όλων των πλευρών και προς όφελος της χώρας να κάτσουν το συντομότερο δυνατόν στο τραπέζι του διαλόγου οι αγρότες με την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση δίκαιη, που θα απαντάει συνολικά στο πρόβλημα", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στο ραδιόφωνο του Alpha, ενώ τονίζει πως "δεν πρόκειται να κρυφτούμε και να σταματήσουμε να λέμε ότι θα είμαστε μέσα στις τοπικές κοινωνίες".

Η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δείξει ότι η διάθεση για διάλογο είναι αληθινή, "ότι είμαστε διατεθειμένοι στο τραπέζι να βάλουμε προτάσεις οι οποίες θα ελαφρύνουν τους αγρότες", και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να διεξάγεται διάλογος μέσα από τα ΜΜΕ, αλλά "πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι, να θέσουν τα πραγματικά προβλήματα, αλλά και προτάσεις επί του συγκεκριμένου σχεδίου του ασφαλιστικού".