Συλλέκτρια ζώων κρατούσε έγκλειστα σκελετωμένα σκυλιά

Σ’ ένα διαμέρισμα στο Ηράκλειο της Κρήτης μια Γερμανίδα κρατούσε κάτω από άθλιες συνθήκες τουλάχιστον 10 σκυλιά, άγνωστο αριθμό γάτων, δύο κότες, ένα κουνέλι και ένα παραδείσιο πτηνό. Χθες το βράδυ η ιδιοκτήτρια των ζώων – που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα – πέταξε στο δρόμο ένα σκελετωμένο σκυλί. Οι γείτονες που είδαν τι συνέβη αντιλήφθηκαν ότι το σκυλί είναι ακόμα ζωντανό και κάλεσαν την Αστυνομία.

Όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν στο διαμέρισμα της γυναίκας είδαν δεκάδες ζώα – ειδικά τα σκυλιά – σκελετωμένα και άρρωστα αφού έχουν να φάνε για μήνες.

Το σκελετωμένο ζώο που πέταξε στο δρόμο.

Όλα τα δωμάτια του σπιτιού της συλλέκτριας ήταν γεμάτα κόπρανα και συσσωρευμένα αντικείμενα. Εις βάρος της γυναίκας, που διαμένει εδώ και 10 χρόνια στο συγκεκριμένο διαμέρισμα επί της οδού Γερωνυμάκη, σχηματίστηκε δικογραφία. Όμως αμέσως μετά τη σύλληψη της με εντολή του εισαγγελέα Ευστάθιου Θεοφανίδη μεταφέρθηκε χθες βράδυ στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα μετά τη μεταφορά της συλλέκτριας στο νοσοκομείο και τότε είδαν και τα υπόλοιπα ζώα γι' αυτό και ζητήθηκε και πάλι η συμβολή του εισαγγελέα για να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των έγκλειστων κατοικιδίων.

Βάσει της εισαγγελικής διάταξης αφαιρέθηκαν άμεσα από την κατοχή της όλα τα ζώα και ανατέθηκε προσωρινά η φροντίδα τους στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Δήμου Ηρακλείου και στα φιλοζωικά σωματεία που ενημερώθηκαν για το θέμα. Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή της απαγορεύτηκε και η εκ νέου απόκτηση άλλων ζώων.

Άρρωστο και χωρίς τροφή για μήνες.

Η Αστυνομία κάλεσε το σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» Ηρακλείου ώστε να ζώα να φύγουν από εκεί. Το σκυλί που εντοπίστηκε πεταμένο στο δρόμο αν και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο δεν σώθηκε καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε μη αναστρέψιμη γι’ αυτό και του έγινε ευθανασία.

Και κότες σε κλουβιά.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέτουν ερωτηματικά στον εαυτό τους, δέχονται μόνο τροφές ή βοήθεια για καταφύγιο, αμφισβητούν τις υιοθεσίες, και δεν αναγνωρίζουν πραγματικά σημάδια ασθένειας ούτε στα ζώα τους ούτε στον εαυτό τους. Πολύ συχνά ενδέχεται να συλλέγουν εξ ίσου και άλλα πράγματα (αντικείμενα), τα οποία έχουν μεγάλη δυσκολία να αποχωριστούν.

Η αγάπη προς τα ζώα δεν είναι ο μόνος γνώμονας εδώ. Καθένας θα ήθελε να τα σώσει όλα, αυτό είναι δεδομένο για έναν φιλόζωο. Εδώ μετράει η σχέση με την πραγματικότητα, που είναι ουσιαστικά διαταραγμένη.

Πηγή:www.zoosos.gr