Λάρισα: Aνεμοστρόβιλος σάρωσε ό,τι έβρισκε μπροστά του

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας στο χωριό Αμπέλια Βερδικούσιας, του δήμου Ελασσόνας στη Λάρισα.

«Ευτυχώς που ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το χωριό μας γύρω στις 4 το απόγευμα, μια ώρα που όλοι και ειδικά τα παιδιά μας ήταν μέσα στα σπίτια. Αν τα έβρισκε έξω σήμερα δεν θα μιλούσαμε για ζημιές και καταστροφές αλλά θα είχαμε κηδεία», με τα λόγια αυτά κάτοικος του χωριού περιέγραψε στο Larissanet.gr τη χθεσινή θεομηνία που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα με αποτέλεσμα το χωριό να μείνει για μια νύχτα χωρίς νερό και ρεύμα!

Σκεπές σπιτιών καταστράφηκαν, καπνά και άλλες καλλιέργειες κυριολεκτικά ξεριζώθηκαν, η εκκλησία του χωριού καθώς και αποθήκες υπέστησαν τεράστιες ζημιές, στύλοι της ΔΕΗ κόπηκαν και αιωνόβια δένδρα ξεριζώθηκαν, ενώ από τη μανία της φύσης δεν γλύτωσε ούτε το νεκροταφείο του χωριού. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ζημιές άνω του 1 εκατ. ευρώ. 

Νωρίς σήμερα το πρωί, βρέθηκε στα Αμπέλια ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου συνοδευόμενος από υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, συνεργεία της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ καθώς και οι κ.κ. Δεσπόπουλος Κώστας και Σακκάς Γιώργος με στόχο να συντονίσουν τις ενέργειες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών και αποκατάσταση των πληγέντων.