Ελεγκτής και 19χρονος είχαν προηγούμενα

Επιβεβαίωσε η δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου 19χρονου, Αρετή Παπαναγιώτου ότι ο ελεγκτής που έκανε έλεγχο εισιτηρίων στον 19χρονο στη μοιραία διαδρομή είχαν ξαναβρεθεί στο παρελθόν. Ο ελεγκτής είχε ξαναπιάσει τον 19χρονο χωρίς εισιτήριο και του είχε επιβάλει και πάλι πρόστιμο.

"Το έχω ακούσει κι εγώ από το περιβάλλον της οικογένειας. Ο γιος το είχε πει στον πατέρα του ότι είχε γίνει αυτό το περιστατικό", δήλωσε., μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Για το ενδεχόμενο να υπήρξε διαπληκτισμός μέσα στο τρόλεϊ, πριν ο άτυχος 19χρονος πηδήξει από το όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, υποστήριξε μιλώντας στο Mega η δικηγόρος της οικογένειας κ. Αρετή Παναγιώτου, η οποία ωστόσο δήλωσε ότι περιμένει τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

"Το σημαντικότερο είναι τι θα δείξει η νεκροψία, δηλαδή αν υπάρχουν σημεία στο σώμα του που μαρτυρούν τη βία καθώς και η πραγματογνωμοσύνη στο όχημα, που θα δείξει αν το παιδί άνοιξε την πόρτα ή αν είχε προηγηθεί το άνοιγμα στην πόρτα", είπε χαρακτηριστικά.

Την έκθεση του ιατροδικαστή περιμένει η οικογένεια και η δικηγόρος του άτυχου 19χρονου, που πήδησε από το τρόλεϊ και έχασε τη ζωή του, μετά από έλεγχο εισιτηρίων.

"Θέλουμε να απαντηθούν τα ερωτήματα και να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα και να αποδοθεί η δικαιοσύνη", δήλωσε στην τηλεόραση του Mega η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου.

"Από τη δική μας πλευρά προσπαθούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι πραγματικά έγινε. Η εικόνα που έχουμε διαμορφώσει είναι ότι υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός μέσα στο τρόλεϊ. Περιμένουμε την πραγματογνωμοσύνη. Μέχρι τότε, όλα είναι εικασίες και αυθαίρετα συμπεράσματα. Σίγουρα ο πατέρας του παιδιού θα ήθελε πολύ η αλήθεια να είναι ότι ο γιος του δεν άνοιξε μόνος του την πόρτα", πρόσθεσε. Παράλληλα, η κυρία Παπαναγιώτου έκανε έκκληση να καταθέσουν όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες και αποκάλυψε ότι οι νέες πληροφορίες, αντικρουόμενες με τις αρχικές, σχηματίζουν μια άλλη εικόνα.

"Εμείς περιμένουμε όλα τα στοιχεία για να διαπιστώσουμε αν το παιδί σπρώχτηκε", τόνισε, ενώ διευκρίνησε ότι σε καμιά περίπτωση η ίδια δεν το υιοθετεί αν δεν βγει πρώτα η ιατροδικαστική έρευνα.

Η κ. Παναγιώτου έκανε επίσης παράκληση όποιος γνωρίζει κάτι για την υπόθεση και ήταν παρών στο περιστατικό να το δηλώσει.  "Το ζήτημα είναι να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει, εφόσον υπάρχουν" κατέληξε η δικηγόρος της οικογένειας.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 19χρονου δήλωσε μιλώντας στο STAR: "Κανείς δεν το πιστεύει. Τι να πιστέψει; Ότι στα καλά καθούμενα για ένα ευρώ αφαιρείται μια ζωή;Να τιμωρηθεί ο ελεγκτής εάν φταίει, να τιμωρηθεί. Εγώ τους λέω, ας καμαρώνουν για αυτά που έκαναν στο παιδί μου".

Όπως τονίζει ο ίδιος, γνωρίζει ότι κατέβασαν από το τρόλεϊ τις δύο κοπέλες που ήταν μαζί με τον γιο του και στη
συνέχεια ο 19χρονος τσακώθηκε με τον ελεγκτή. Μετά από λίγο, όπως αναφέρει, "τα  κορίτσια τον βρήκαν κάτω στο έδαφος αιμόφυρτο".

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε το πρωί μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, ο οδηγός και ο ελεγκτής του μοιραίου τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος που έχασε τη ζωή του, έκαναν αυτό που έπρεπε και τίποτα παραπάνω.

Ο υφυπουργός τόνισε πως ξεκάθαρη εικόνα για το περιστατικό θα έχουμε σε λίγες ημέρες και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του παιδιού, ζητώντας σεβασμό στη μνήμη του και ευχόμενος να μην υπάρξουν άλλα τέτοια γεγονότα.

"Η δικαστική και αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το τι έγινε", είπε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως η ηγεσία του υπουργείου είχε ήδη ανοίξει, εδώ και ένα μήνα, τη συζήτηση για τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος των εισιτηρίων.

Την αντίθεσή του στο σώμα των εθελοντών ελεγκτών εξέφρασε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ, Νίκος Ξυδάκης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στο τρόλεϊ να μιλήσουν, "όσοι είναι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν, αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν, δεν είμαστε εδώ για να καλύψουμε κανέναν", είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε σοκαρισμένος από το θάνατο του 19χρονου και εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να εκφράσει άποψη για το περιστατικό καθώς δεν ήταν παρών.

"Να εξετάσουμε τις αιτίες, να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, από τη δικαιοσύνη", είπε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Συγκοινωνιών, Νίκος Σταθόπουλος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου και απευθύνοντας έκκληση για ψυχραιμία σε όλους.