Πέταξαν νεογέννητο αγοράκι σε χωματερή

Νεκρό βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι ένα νεογέννητο αγοράκι έχοντας ακόμα και τον ομφάλιο λώρο , μέσα στη χωματερή των Λεχαινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, το νεογέννητο  εντοπίστηκε τυλιγμένο σε σεντόνι από αθιγγάνους (βουλγαρικής καταγωγής) που έψαχναν στα σκουπίδια.

 Οι αστυνομικοί προσπαθούν να προσδιορίσουν την ακριβή ώρα που το μωρό πετάχτηκε στη χωματερή, κάτι που εκτιμάται ότι έγινε στη διάρκεια της νύχτας.

Tο άτυχο βρέφος μεταφέρθηκε στην Πάτρα για να εξεταστεί από ιατροδικαστή και οι Αρχές αναζητούν τους δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης.

 Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το αγορακι είχε γεννηθεί ζωντανό προτού πεταχθεί στη χωματερή των Λεχαινών.

Εκτιμάται ότι γεννήθηκε πριν από περίπου δύο ημέρες, ζύγιζε 2,8 κιλά, είχε ύψος περίπου 50 εκατοστά  και ήταν "τελειόμηνο" και "βιώσιμο",  ύστερα από κύηση εννέα μηνών.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι προήλθαν είτε κατά τη διάρκεια του τοκετού είτε κατά τη διάρκεια της εγκατάλειψής του μέσα σε κάδο απορριμμάτων.