Ευθ. Λέκκας: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού

Προσοχή συστήνει ο καθηγητής Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, σε ό, τι αφορά στη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Αμφίκλειας λίγο μετά τις 12.00. Όπως επισημαίνει ο κύριος Λέκκας, προηγήθηκε προσεισμός έντασης 4.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 12.02, ενώ ακολούθησε ο κύριος σεισμός έντασης 5.1 βαθμών - σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

“Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα και ιδιαίτερα στα ψηλά κτίρια. Εκδηλώθηκε στην Περιοχή μεταξύ Παρνασσού και Καλλίδρομου, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και μεγαλύτερο σεισμό - γεγονός που συγκεντρώνει πάντως μικρές πιθανότητες”.

Όπως σημειώνει πρόκειται για ρήγμα παράλληλο με το ρήγμα το οποίο ορίζει τον ευβοϊκό κόλπο. Κάνει λόγο μάλιστα, για μικρή τεκτονική τάφρο στον Παρνασσό, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης. “Θέλει παρακολούθηση, κυρίως διότι έχουμε πολλές στην περιοχή είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο των κατολισθήσεων, λόγω της φυσιολογίας του εδάφους και είναι επικίνδυνο να προκύψουν αρκετά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες στιγμές μετά το σεισμό στην Αμφίκλεια