“Πρώτοι θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο οι αναξιοπαθούντες”;

Την οργή και αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), αναφορικά με μία φημολογούμενη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με το προεδρείο της ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα.

Η εν λόγω δήλωση, όπως καταγράφεται από την ΕΣΑμεΑ και δεν έχει μέχρι τώρα διαψευστεί, είχε ως εξής: ”Πρώτοι θα δουν την έξοδο οι ψυχικά ασθενείς, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι αναξιοπαθούντες”.

“Εάν η δήλωση αυτή ευσταθεί, συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα για τον ίδιο τον υπουργό και την κυβέρνηση. Καλούμε τον κ. Στουρνάρα να πάρει δημόσια θέση για αυτή τη δήλωση με ανακοίνωσή του. Εάν δεν ανακαλέσει, ταυτίζεται με τους πλέον συντηρητικούς, τους πλέον αντι - αναπηρικούς κύκλους της ελληνικής κοινωνίας”, σχολιάζει η ΕΣΑμεΑ, κάνοντας λόγο για “δήλωση ανοίγματος κοινωνικού Καιάδα”, αν αυτή ευσταθεί.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, καλεί τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να πάρουν θέση και εκφράζει παράλληλα τη βαθύτατη θλίψη του που η ΟΛΜΕ δεν πήρε θέση στην ανακοίνωσή της αναφορικά με τη συνάντηση.

“Το αναπηρικό κίνημα δεν θα δεχθεί τέτοια ρατσιστική, τέτοια προσβλητική συμπεριφορά, μια συμπεριφορά υβριστική και ξένη προς τον πολιτισμό για τα θέματα της Αναπηρίας από κανέναν, πόσο μάλλον από εκπρόσωπο της Πολιτείας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα ΜΜΕ να μην αποτύπωσαν σωστά τις δηλώσεις του υπουργού. Ο μόνος τρόπος να αποδειχθεί αυτό, είναι ο ίδιος να τις διαψεύσει”, καταλήγει η ανακοίνωση.