Σύγχρονο κρατητήριο η Αμυγδαλέζα, δήλωσε ο Δένδιας

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας έπλεξε το εγκώμιο της Αμυγδαλέζας.

"Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στρατόπεδα στην Ευρώπη και νομίζω ότι είναι εξαιρετικό", επεσήμανε από τη Λέσβο.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης, απάντησε: "Σε πολλά κρατητήρια η κατάσταση δεν είναι καλή. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι το σωφρονιστικό σύστημα δεν μπορεί να απορροφήσει τους ανθρώπους που καταδικάζονται και κατά συνέπεια οι υπεράριθμοι μένουν στα κρατητήρια της Αστυνομίας αντί να οδηγούνται στις φυλακές".

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε συνάντηση των δύο ανδρών την Τρίτη, δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει τους αριθμούς απορρόφησης των κρατουμένων από τα κρατητήρια.

"Το συνολικό πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, το αντιμετωπίζουμε με μια καθυστέρηση δέκα ετών", πρόσθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. "Η πραγματικότητα είναι ότι τους τελευταίους έντεκα με δώδεκα μήνες έχει γίνει στη χώρα ότι δεν έχει γίνει όλα τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Δημιουργήθηκε μια νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, ένα υποκατάστημά της θα έχετε εδώ στη Λέσβο, δημιουργήθηκε μία νέα Υπηρεσία Ασύλου, επίσης θα λειτουργήσει εδώ στη Λέσβο τέτοιο υποκατάστημα της Υπηρεσίας Ασύλου", είπε ο κ. Δένδιας.

Το γνωστό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που ταλαιπωρεί και την κοινωνία της Λέσβου και τον τουρισμό του νησιού, αλλά εκθέτει και διεθνώς τη χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.