Πρόεδρος καθηγητών: Γιατί εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο

Τη δική της εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας με την εισβολή ατόμων στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια την ώρα που συνεδρίαζε το Συμβούλιο Διοίκησης εκφράζει μέσω του προέδρου της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καθηγητής, Στάθης Ευσταθόπουλος, ομάδα ατόμων προσπάθησε να εισβάλει με τη βία και να ματαιώσει τη συνεδρίαση, ενώ καταδικάζει το περιστατικό, κάνοντας λόγω για προσπάθεια μειοψηφίας ατόμων να αποτρέψουν τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τη στέγαση και τη φοίτηση των φοιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα, ομάδα νεαρών ατόμων, προσπάθησαν να εισβάλλουν με τη βία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου Ιδρύματος για να ματαιώσουν τη συνεδρίαση του. Η ειρωνεία είναι ότι στο όνομα της “προστασίας του Δημόσιου Πανεπιστημίου” οι μειοψηφίες αυτές προσπάθησαν να αποτρέψουν να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών, σε μια περίοδο που η κρίση έχει χτυπήσει όχι μόνο τα Ιδρύματα μας, όχι μόνο εμάς, αλλά και φυσικά και τους φοιτητές μας.

Η ΠΟΣΔΕΠ σύμφωνα με την πάγια θέση της, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα φαινόμενα βίας. Καλεί την ίδια την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να απομονώσει τις δυναμικές μειοψηφίες που θέλουν με τη βία να επιβάλλουν την άποψη τους για τα πάντα, έστω κι αν αυτή η άποψη είναι μειοψηφική. Ζητά απ’ όλα τα όργανα, να μην πτοούνται από τέτοιες ενέργειες, να συνεδριάζουν κανονικά και να αγνοούν τις μειοψηφικές αυτές εκδηλώσεις, οι οποίες μη έχοντας έρρεισμα στην πλειοψηφία της κοινότητας, θα μείνουν μετέωρες.