BBC: Τα αεροπλάνα φαντάσματα στο αεροδρόμιο Ελληνικού

Στο στόχαστρο του BBC βρέθηκαν τα εγκαταλειμμένα αεροπλάνα, του παλαιού εθνικού μας αερομεταφορέα, τα οποία σαπίζουν τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια στον αεροδιάδρομο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικού.

Μάλιστα στο ρεπορτάζ γίνεται παραλληλισμός της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, ενώ παρουσιάζεται η αντιφατική εικόνα της Ελλάδας, η οποία παρά τις μεγάλες ανάγκες της για ρευστότητα, έχει την πολυτέλεια να εγκαταλείπει τα πανάκριβα αεροπλάνα, τα οποία έχουν λεηλατηθεί από όποιον είχε τη δυνατότητα και τη διάθεση να το κάνει.

Σημειώνουμε εδώ ότι ακόμα και το πιλοτήριο παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις, καθίσματα, μάσκες οξυγόνου, αλλά και πολλά ακόμα αντικείμενα από τον πανάκριβο εξοπλισμό των αεροσκαφών έχουν κάνει φτερά.

Όπως αναφέρει το BBC:

“Τη στιγμή που η Ελλάδα ασφυκτιά, περικόπτοντας δαπάνες από το δημόσιο τομέα και προβαίνοντας ταυτόχρονα σε απολύσεις για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις, η εικόνα που βλέπει κανείς στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού μάλλον είναι αντιστρόφως ανάλογη με την πραγματική κατάσταση στη χώρα αυτή τη στιγμή.

Ένας από τους βασικούς στόχους των Ελλήνων, η αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου του Ελληνικού, φιλοξενεί παλιά αεροπλάνα εγκαταλειμμένα στον αεροδιάδρομο, αρκετά χρόνια τώρα, μαραζώνοντας από τις καιρικές συνθήκες.

Πάντως τα κτίρια της πάλαι ποτέ κραταιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας παραμένουν στη θέση τους”, τονίζει η ανταποκρίτρια του βρετανικού καναλιού, Nicole Cassidy.