Βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του nerit.gr!

Η ανεκδιήγητη ιστορία με την παράλειψη κατοχύρωσης του domain name nerit.gr έφτασε μέχρι τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης. Πρόκειται για το domain που παραπέμπει στη ΝΕΡΙΤ, τη νέα ΕΡΤ, η οποία φέρεται να βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης και το οποίο η κυβέρνηση... λησμόνησε να το αγοράσει ή δεν το σκέφτηκε καν! Κατέληξε λοιπόν στα χέρια ιδιώτη.

Το Bloomberg δημοσιεύει το θέμα με τίτλο "η Ελλάδα αποδείχθηκε πολύ αργή στο να κατοχυρώσει το όνομα του domain του διαδόχου του κλειστής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης".

Το δημοσίευμα του ξένου ειδησεογραφικού δικτύου αναφέρει ότι εντός του nerit.gr υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση του προγράμματος που εκπέμπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Αναφέρεται επίσης η φράση "Δεν είναι η ΕΡΤ, είναι η δημοκρατία" και γίνεται ευθύ σχόλιο στην ειρωνική πλασματική ηλεκτρονική διεύθυνση "pitsaria-pou-eskise.gr". Το Bloomberg αντιλαμβάνεται και αναδημοσιεύει την εξήγηση του ειρωνικού σχολίου για την πιτσαρία που είχε ανοίξει στα νιάτα του ο Αντώνης Σαμαράς στα νιάτα του, όταν ζούσε στις ΗΠΑ.

Οι αγοραστές του nerit.gr περιγράφονται ως "ακτιβιστές που θέλουν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που έχασαν τη δουλειά τους" σε βρετανικές και πορτογαλικές σελίδες στο Facebook.

Η ιστοσελίδα troktiko.eu κατοχύρωσε το νέο domain μέσω της εταιρείας WEBTEC και ανακοινώθηκε και επισήμως από την ίδια την ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του δημοσιεύματος, η κίνηση έγινε για να αποδειχθεί ότι "δεν υπήρχε κανένα σχέδιο λειτουργίας του νέου οργανισμού" και ότι οι κυβερνώντες "απλά εκτέλεσαν ΑΜΕΣΑ την εντολή που δέχθηκαν από την τρόικα. Χωρίς να εκφράσουν καμία ένσταση και κανένα δισταγμό".

Το θέμα της ιστοσελίδας καταλήγει με την ερώτηση: "Και αν η τρόικα τους πει αύριο να μην ξανανοίξει ποτέ η δημόσια τηλεόραση; Και αν αυτό έχουν στο μυαλό τους; Τους εμπιστεύεται πλέον κανείς;".

Πάντως, το όνομα ΝΕΡΙΤ δε χρειάζεται κατ' ανάγκην να αποτελέσει και τον διακριτικό τίτλο της επιχείρισης. Εξάλλου, "ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ύστερα από εισήγηση του Εποπτικού Συμβουλίου, που για το σκοπό αυτό θα διεξάγει έρευνα αγοράς και μελέτες", όπως αναφέρεται στο κατατεθειμένο προς ψήφιση νομοσχέδιο για την επιχείρηση που θα διαδεχθεί την ΕΡΤ.