Οι τραγικές στιγμές της ΕΡΤ: η εικόνα κοβόταν χωριό-χωριό

Γύρω στις 23:00 (23:13) της Τρίτης γράφτηκε μία από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας της ελληνικής τηλεόρασης.

Τα ΜΑΤ κατέβασαν τους αναμεταδότες της ΕΡΤ. Πρώτη η DIGEA απέσυρε το ψηφιακό σήμα και ύστερα, σταδιακά κοβόταν το σήμα σε όλη την Ελλάδα, μέσω μετάβασης των αναμεταδοτών σε κατάσταση αδράνειας.

Για τη συγκεκριμένη ενέργεια, χρειάστηκαν συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Η ΕΤ1 εξέπεμπε αναλογικό σήμα στην Αττική από τη συχνότητα 11 (CH 11/217 MHz), από τον αναμεταδότη της Πάρνηθας, μέχρι και τις 00:15 της Τετάρτης, όταν και άρχισε να "κόβεται" σιγά-σιγά. Μέχρι την πτώση του σήματος, τοπικοί παράγοντες από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, με τηλεφωνήματά τους, ενημέρωναν το αν "παίζει" η ΝΕΤ στην περιοχή τους ή όχι και παράλληλα, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο στούντιο του Ραδιομεγάρου ενημέρωναν για τη σταδιακή διακοπή του σήματος. Η ΝΕΤ συνέχισε αργότερα μέσω διαδικτύου, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ΕΡΤ (ert.gr).

Εκτός από τη ΝΕΤ, την ΕΤ3, την ΕΤ1, την ET HD, ERT WORLD και τα πέντε ψηφιακά ραδιόφωνα (ERA 2, ERA 3, ERA ΣΠΟΡ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΝΕΤ, KOSMOS), "μαύρα" και "χωρίς σήμα" έβγαιναν όλο το βραδυ και το Καναλι της Βουλής, το ΡΙΚ, το ΒΒC World News και η Deutsche Welle, επειδή χρησιμοποιούν αναμεταδότες της ΕΡΤ.

Μετά τη 01:00 της Τετάρτης, η τηλεόραση του 902, με απόφαση του ΚΚΕ, φιλοξένησε το σήμα της ΕΡΤ για κάτι περισσότερο από 35 λεπτά. Η DIGEA κατέβασε το σήμα του 902, το οποίο μέχρι τις 07:30 δεν είχε επιστρέψει. Το ΚΚΕ κατήγγειλε την ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902 με το επιχείρημα ότι η τηλεόραση του 902 αναμεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.