Βρέθηκε η 13χρονη από τα Σπάτα που αναζητείτο στην περιοχή Καβάλας

Η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά, που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στα Σπάτα Αττικής την περασμένη Κυριακή και αναζητούνταν στην περιοχή της Καβάλας- στην ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου, μαζί με έναν 23χρονο άντρα- εντοπίστηκε και μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ανέφερε στο Twitter ο οργανισμός "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του αλλοδαπού-  ο οποίος ενέχεται στην απαγωγή της 13χρονης-  προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να τους εντοπίσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 23χρονου υπηκόου Αλβανίας.  Πρόκειται για τον Marjon Ajaji του Fatmir και της Razie, που γεννήθηκε στις 25-03-1990 στην Αλβανία, προσωρινά κάτοικος Λουτρών Ελευθερούπολης Καβάλας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το βράδυ της Κυριακής η γιαγιά της ανήλικης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων ότι η 13χρονη εγγονή της αποχώρησε από την οικία, όπου διέμεναν μαζί.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα, διατηρούσε συχνή επαφή με την ανήλικη, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), ενέχεται στην αρπαγή της.

Από τη Δευτέρα διενεργούνταν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της ίδιας ημέρας η ανήλικη βρισκόταν μαζί με τον 23χρονο δράστη σε αγροικία, όπου ο ίδιος διέμενε προσωρινά, σε αγροτική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερούπολης του δήμου Παγγαίου.

Για την εξαφάνιση της μικρής είχε σημάνει “Amber Alert” το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

 

Το χρονικό της εξαφάνισης

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας κ. Κοσκερίδης, η 13χρονη έφτασε στην Καβάλα ταξιδεύοντας μόνη της από την Αθήνα με λεωφορείο, για να συναντήσει άνδρα, αλβανικής καταγωγής, τον οποίο είχε γνωρίσει ένα χρόνο πριν, στην Αθήνα. Ο εντοπισμός έγινε μέσω ενεργοποίησης της κάρτας του κινητού της κοπέλας και ενημερώθηκε αμέσως η οικογένειά της.

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Καβάλας άρχισαν αμέσως την αναζήτηση, κι εντόπισαν τα εγκαταλειμμένα σπίτια όπου κοιμήθηκαν οι δύο, καθώς και το αγρόκτημα όπου αναζήτησαν τροφή και νερό, επιβεβαιώνοντας πως είναι καλά στην υγεία τους.

Μέχρι και την Τετάρτη, επιχειρούσαν επίγειες αστυνομικές δυνάμεις της Καβάλας, ενώ για την Πέμπτη, όπως μας ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής, έχουν ζητήσει και ελικόπτερα με θερμικές κάμερες για να διευκολυνθεί το έργο τους και να βρεθεί η ανήλικη.

“Αν παραμένουν στην περιοχή, μέσα στο δάσος, πιστεύουμε πως θα τους βρούμε σήμερα. Εκτός αν έχουν βγει στο δημόσιο δρόμο κι έχουν φύγει γι' αλλού”, εκτίμησε ο κ. Κοσκερίδης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα παιδί εξαφανίζεται καθημερινά στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των εξαφανισμένων παιδιών να ανέρχεται σήμερα στα 97, ενώ 23 είναι τα ανήλικα θύματα αρπαγής.