“Οι έμποροι της σάρκας ανεμπόδιστοι θα παρενοχλούν τα παιδιά μας”

Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες των ναών της Αιγιάλειας για 15 λεπτά κάθε ημέρα από την Τρίτη και ως την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αποτελέσει “φίμωτρο στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες”, το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο του στo romfea.gr, “νομιμοποιεί κάθε μορφής ασυδοσία και παραβατικότητα”.

Στο ίδιο πλαίσιο, πολυμελής αντιπροσωπεία κληρικών θα βρεθεί το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να επιδώσει το Ψήφισμα της Ιερατικής Συνάξεως στον πρόεδρο της Βουλῆς και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων:

“Με το επίμαχο Νομοσχέδιο, λοιπόν, επιχειρούν να φιμώσουν τον Έλληνα! Του απαγορεύουν να έχει γνώμη! Και επίσης του απαγορεύουν να  εκφράζει ελευθέρως και δημοσίως τη γνώμη του!

Αν τολμήσει να εκφρασθή δημοσίως για κάτι, που θα τον ενοχλούσε, τον περιμένει η φυλακή και ένα σοβαρό χρηματικο πρόστιμο. Είναι λοιπόν ως εάν οι Βουλευτές μας νά μας λέγουν: "Σκάσε καί δούλευε, ραγιά"  Θα το δεχθούμε;

Το τραγικό στην υπόθεση αυτή είναι ό,τι η Διοίκησις της Εκκλησίας μας τηρεί σιγήν ιχθύος επί του ζητήματος αυτού!

Φήμες μάλιστα λέγουν, ότι η Ιερά Σύνοδος, παρασυρομένη ίσως από τις απαράδεκτες σχετικές θέσεις του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου κ. Παύλου,  υποστηρίζει το κατάπτυστο αυτό Νομοσχέδιο, ο δε Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος φέρεται ως να διαμαρτυρήθηκε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τις σχετικές διαρροές!”

Και συνεχίζει σχολιάζοντας:

“Το μέτρο αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για την Εκκλησία! Μεταξύ των άλλων θα  φιμώνουν και τον ιερόν άμβωνα!  Μια πιό προσεκτική ανάγνωση του Νομοσχεδίου μας οδηγείσ το συμπέρασμα, ότι

    •      Απαγορεύεται στον Επίσκοπο να διδάσκει τους πιστούς του!
    •      Απαγορεύεται στον ιεροκήρυκα να αναπτύσσει τον Ευαγγελικό Νόμο!
    •      Απαγορεύεται στον Εφημέριο να ενημερώνει τους Ενορίτες του για τα διάφορα ιδεολογικά   ρεύματα της εποχής, για τις αιρέσεις κλπ. και να εφιστά την προσοχή τους.

Εάν π.χ. τολμήσει να κηρύξει κατά των Χιλιαστών, θα συλλαμβάνεται!

Έτσι λοιπόν: 

    •        Οι Χιλιαστές ελεύθερα θα χτυπάνε την πόρτα μας! 
    •        Οι έμποροι της σάρκας ανεμπόδιστοι θα παρενοχλούν τα παιδιά μας!
    •        Οι έμποροι των ναρκωτικών θα στήνωνται έξω από τα σχολεία, για να πωλούν την πραμάτειά τους!

Κανείς από αύριο δεν θα μπορεί να πει κάτι εναντίον τους, αφού ο Νόμος μας το απαγορεύει!”