Καλοκαιρινός καιρός την Πρωτομαγιά και το Πάσχα

Αίθριος και ζεστός καιρός αναμένεται και την Μεγάλη Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις στα δυτικά, ενώ τις απογευματινές ώρες της ημέρας νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 12 έως 28 στη βόρεια Ελλάδα, 15 έως 30 στη δυτική Ελλάδα, 14 έως 29 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 30 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητής διεύθυνσης, 2 έως 3 και τοπικά στα βόρεια 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση από 4 έως και 6 μποφόρ.

Με ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες και καλοτάξιδες θάλασσες θα γίνει ο εορτασμός του φετινού Πάσχα, όπως προβλέπει η ΕΜΥ.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, τόνισε πως οι αίθριες καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν στους κατοίκους σε όλα τα μέρη της Ελλάδας να απολαύσουν τις παραδόσεις αυτών των ημερών χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όσοι, πάλι, θα ταξιδέψουν, ο καιρός θα είναι σύμμαχός τους. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα καθώς και την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή στους 28 και 30 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερα για την Κυριακή του Πάσχα, ο ουρανός θα συννεφιάσει μόνο σε ορεινές περιοχές στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην οροσειρά της Πίνδου και τη δυτική Μακεδονία,όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και αφού όμως, έχει ολοκληρωθεί το ψήσιμο του αρνιού.

Αναφερόμενος στο εάν η καλοκαιρία είναι συνηθισμένη αυτή την περίοδο ο κ. Λάλος σημείωσε ότι η θερμοκρασία είναι υψηλότερη κατά 4 με 5 βαθμούς από το μέσο όρο για την εποχή, όπου η θερμοκρασία συνήθως κυμαίνεται στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Μεγάλη Πέμπτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: μικρή πτώση στα ανατολικά

Μεγάλη Παρασκευή
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μεγάλο Σάββατο
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες προβλέπονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: ασθενείς και τοπικά στο αιγαίο βόρειοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο

Κυριακή - Δευτέρα του Πάσχα
Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός αναλυτικά στο www.weather.gr