Τη Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του Μητροπολίτη Κισάμου

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, όπως αναφέρει σε ανακοινωθέν που εξέδωσε, συνήλθε σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη "για την εις Κύριον εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίου", και τέλεσε Τρισάγιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Όπως αποφάσισε η εξόδιος ακολουθία να τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου, όπου θα γίνει και η ταφή, τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου, και ώρα 12 το μεσημέρι, ενώ πριν από την εξόδιο ακολουθία θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Ακόμη αποφάσισε, ότι το πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης θα φέρεο ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, Ειρηναίος. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Σε δήλωσή του, ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, τόνισε ότι "ο μακαριστός ιεράρχης έφυγε αφήνοντας ένα σπουδαίο έργο στην Εκκλησία και στην Κρήτη. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το θεάρεστο έργο του, την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο και την προσήλωση του στις αρχές και τις αξίες της Ορθόδοξης Πίστης μας", συμπλήρωσε.