Εντείνονται οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις ενόψει Πρωτομαγιάς

Εντείνονται οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων με αφορμή τη γενικευμένη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα.

Μήνυμα αγωνιστικότητας και συναδελφικής αλληλεγγύης, με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

"Τσακισμένος και απελπισμένος ο ελληνικός λαός από την εργοδοτική ασυδοσία και τα απανωτά απάνθρωπα και καταστρεπτικά μνημονιακά μέτρα, ως ύστατη ελπίδα του για επιβίωση, του έχει απομείνει η γενίκευση και το δυνάμωμα των απεργιακών κινητοποιήσεών του, για την ανατροπή της ζοφερής τροϊκανής σκληρής πραγματικότητας.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος στο σύνολό του ποτέ άλλοτε δεν έζησε τόσο φρικτή και δεινή κατάσταση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας: Με χιλιάδες άνεργους, με αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων δημοσιογράφων χωρίς νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με λεηλατημένους μισθούς, με συνθήκες γαλέρας στις συνθήκες εργασίας και με αφόρητες λογοκριτικές πιέσεις και παρεμβάσεις. Με κατακρεουργημένα τα δημοσιογραφικά ταμεία σύνταξης, επικούρησης και περίθαλψης και με στοχοποιημένη κακοποίηση δημοσιογράφων κατά την εκτέλεση της εργασίας τους", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας με αφορμή το κατέβασμα, όπως καταγγέλλει, σε αφίσεις της απεργίας που έχει προκηρυχθεί για την 1η Μάη με αφορμή την "πραγματική επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς" και την απεργία που έχει προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ, ελέω της μεταφοράς της αργίας.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αφήνονται αιχμές για έμμεση λογοκρισία.

"Oι υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας των μέσων επικοινωνίας που διαδήλωσαν χθες (σ.σ. Πέμπτη 25 Απριλίου) στην Αθήνα, δεν άφησαν αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που να μην κατέβασαν. Αποδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται ποιος είναι ο στόχος τους. Παραφράζοντας ένα σύνθημα που είχαν στα πανό τους σίγουρα τα αφεντικά δεν ανησυχούν όταν έχουν τέτοιους υπερασπιστές".