Από Τετάρτη οι αιτήσεις μετεγγραφής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Ξεκινούν από την Τετάρτη 10 Απριλίου οι αιτήσεις των πρωτοετών φοιτητών πανεπιστημίων και ΤΕΙ, οι οποίοι ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή στο αντίστοιχο τμήμα.

Η προθεσμία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013. Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι αιτήσεις θα υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά. Επιπλέον, μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, δε θα υφίσταται δυνατότητα τροποποίησης ή ανάκλησης.

Δικαιωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων 2011-2012 και των οποίων το κετά κεφαλήν εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ ή τις 15.000 ευρώ για ειδικές κατηγορίες (παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, φοιτητές που πάσχουν από βαριές ασθένειες, παιδιά των οποίων ο ένας γονιός ή και οι δύο αθροιστικά έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει δέκα μήνες ανεργίας εντός 2012).

Η μεταφορά της θέσης πραγματοιείται μόνο από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης σχολής ή τμήματος.

Το ποσοστό των μετγγραφομένων δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων της γενικής σειράς κατάταξης, όταν πρόκειται για τμήματα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Στην υπόλοιπη χώρα, το αντίστοιχο ποσοστό ορίζεται στο 15%.