Το… δράμα των ομολογιούχων σε ένα έξυπνο βίντεο

Με ένα έξυπνο βίντεο στο YouTube οι Έλληνες ομολογιούχοι, που έχασαν τα χρήματά τους μέσω της διαδικασίας του PSI (επαναγοράς ομολόγων), επανέρχονται σε νέο κύκλο διαμαρτυριών.

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου θέλει να καταδείξει την αδιαφορία της Πολιτείας για το πρόβλημά τους.

Χαρακτηριστικά, μέσα στο βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού και 42 δευτερολέπτων, αναφέρεται: "15.000 οικογένες ΒΟΗΘΗΣΑΝ το Ελληνικό Δημόσιο αποταμιεύοντας σε ομόλογα, όταν τους το ζήτησε. Όμως αυτό τις ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ και δεν επέστρεψε ποτέ τα χρήματα ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ τις οικονομίες ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ. Οι περισσότερες από αυττές τις οικογένειες βρίσκονται τώρα σε απόγνωση".

Συγκεκριμένα, ο ομολογιούχος Έλληνας πολίτης παρομοιάζεται με μια γυναίκα οδηγό ενός μπορντό αυτοκινήτου, που στο πίσω κάθισμα έχει το παιδί της, υπονοώντας ότι η επένδυση σε ελληνικά ομόλογα έγινε για την επόμενη γενιά.

Το κράτος είναι ένας οδηγός μοτοσυκλέτας, ο οποίος οδηγεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τελικά πέφτει κάτω, μελανιασμένος και χτυπημένος.

Στην έκκληση για βοήθεια, η γυναίκα ανταποκρίνεται. Τον σηκώνει επάνω, τον βοηθά να καθίσει στο αυτοκίνητό της, ενώ εκείνος της ζητά να του φέρει και την τσάντα του. Την ώρα που η γυναίκα το πράττει, εκείνος αφήνει το παιδί έξω από το αυτοκίνητο και φεύγει με αυτό, ενώ έχει και το θράσος να γυρίσει και να ζητήσει επιπλέον χρήματα για βενζίνη, που υποδηλώνουν το νέο πρόγραμμα έκδοσης ομολόγων από το κράτος.

Παρακολουθήστε το έξυπνο βίντεο.