Βρήκαν πύθωνα στα σκουπίδια!

Αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν οι εθελοντές της ζωοφιλικής οργάνωσης ΑΝΙΜΑ, οι οποίοι κλήθηκαν την Τετάρτη, από κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου να μαζέψουν από τα σκουπίδια, έναν πύθωνα! Το φίδι είχε πετάξει – κατά πάσα πιθανότητα ο ιδιοκτήτης του – μαζί με το γυάλινο δοχείο – ενυδρείο σε κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, το ερπετό βρίσκεται σε νάρκη αν και φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένο. Το ενυδρίο (vivarium όπως λέγεται το ενυδρείο χωρίς νερό) ήταν βρώμικο και γεμάτο σάπια υπολείμματα τροφής.

Ο νόμος που επιτρέπει την πώληση αυτών των πλασμάτων, φτάνει να έχουν τα δέοντα έγγραφα νομιμότητας, δεν ζητά φυσικά εγγυήσεις από τον αγοραστή ούτε προδιαγραφές για την απόκτησή τους, ούτε και μαθαίνουμε ποτέ τί γίνονται από τη στιγμή της αγοράς τους.

Το φίδι θα πέθαινε μέσα στο απορριμματοφόρο, αν δεν ειδοποιούσαν οι περίοικοι την ΑΝΙΜΑ. Άλλο ένα πλάσμα που δεν επανεντάσσεται, άλλη μια ιστορία σκληρότητας στην Ελλάδα της κρίσης. “Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ελπίδα αλλά δεν είναι εύκολο πάντα” τονίζουν και όχι άδικα οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.