Βροχές για όλη την Παρασκευή, ηπιότερος καιρός από το Σάββατο

Συνέχεια της έντονης βροχόπτωσης αναμένεται για ολόκληρη την Παρασκευή. Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, προβλέπεται να πλήξουν τα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ωστόσο, από το μεσημέρι σταδιακά τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενίσουν, παρότι οι βροχές θα συνεχιστούν και στα δυτικά και τα νότια με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στα ορεινά της βόρειας χώρας θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Από το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου ο καιρός θα καλυτερέψει και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 5 έως 13 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 19 στη δυτική Ελλάδα, 5 έως 18 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητής διεύθυνσης, 3 έως 5 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, 6 έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς μικρότερης έντασης.

Στο νότιο Αιγαίο, για ολόκληρη την Παρασκευή θα είναι ισχυρότερα και θα πνέουν με κατεύθυνση προς τα νοτιοανατολικά από 5 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι στο νοτιοδυτικό τμήμα θα στραφούν σε δυτικούς έως 7 μποφόρ.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο weather.gr.