Με λαμπρότητα στον Πειραιά η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Βίντεο με την υποδοχή και η περιφορά της εικόνας

Στον Πειραιά βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία εφθασε στο λιμάνι με το ΠΑΘ Αγιος Ευστράτιος ΛΣ080

Εκατοντάδες Πειραιώτες και όχι μόνο, βρέθηκαν στο λιμάνι καθώς και σε ολους τους δρόμους στην πορεία απο την πύλη Ε8 μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κέντρο στο κέντρο της πολης, σύμφωνα με το pireaspiraeus.com.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την υποδοχή στο λιμάνι με τα πλοία που σφυρίζουν καθώς επίσης και μέρος της περιφοράς της εικόνας στο λιμάνι απο τη πύλη Ε8.

Για εφτά ημέρες θα μείνει στον Πειραιά η ιερή εικόνα

Την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο Ημαθίας, υποδέχθηκε σήμερα ο Πειραιάς, παρουσία πλήθους πιστών.

Την εικόνα μετέφερε ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων και την υπεδέχθη ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Όπως αναμενόταν, η υποδοχή έτυχε κάθε επισημότητας το πρωί στον κεντρικό Λιμένα Πειραιώς, όπου τη μετέφερε πλοίο του λιμενικού σώματος, συνοδευόμενο από πλοιάριο του πυροσβεστικού σώματος και του Συλλόγου Αλιέων Πειραιώς.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, συνοδεία αγημάτων, τοπικών φορέων και φυσικά ποντιακών σωματείων τόσο του Πειραιά όσο και της Αττικής, γενικότερα.

Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως τις 22 Μαΐου.