«Ήταν σοκ για την Ευρώπη το κλείσιμο της ΕΡΤ»

«Είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, όπου η κρατική τηλεόραση έκλεισε και μετά ξανάνοιξε» δήλωσε η γενική γραμματέας του διεθνούς οργανισμού INPUT

«Στην Ευρώπη ήταν σοκ όταν έκλεισε η ΕΡΤ γιατί υπήρχε η πεποίθηση ότι ακόμα και...ατομική βόμβα να έπεφτε, οι δημόσιες τηλεοράσεις θα εξακολουθούσαν να μεταδίδουν».

Το σχόλιο έκανε, σε συνέντευξη Τύπου, η Σούζαν Χόφμαν (Susanne Hoffmann), γενική γραμματέας του διεθνούς οργανισμού INPUT, που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των τηλεοπτικών φορέων δημόσιου χαρακτήρα σε όλο τον κόσμο, με αφορμή το 41ο συνέδριο INPUT, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. «Είναι η μόνη χώρα στον κόσμο» πρόσθεσε η κ. Χόφμαν, «όπου η κρατική τηλεόραση έκλεισε και μετά ξανάνοιξε».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εξήρε τον ρόλο της δημοτικής τηλεόρασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όταν ανέλαβε τη θητεία του, «εργάζονταν 200 άτομα και υπήρχε προϋπολογισμός 9 εκατομμυρίων ευρώ και τώρα εργάζονται 100 άτομα με προϋπολογισμό 3, 5 εκατομμυρίων και αυξημένη θεαματικότητα».

Στο συνέδριο INPUT, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΕΡΤ, τη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης «TV 100», το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα συμμετέχουν 500 άτομα από 36 χώρες.

Το INPUT απευθύνεται σε επαγγελματίες των ΜΜΕ, οι οποίοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών δημόσιου χαρακτήρα και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για καινοτόμα και ποιοτικά τηλεοπτικά και «πολυμεσικά» (crossmedia) προγράμματα από όλο τον κόσμο.