Κατέθεσε αίτημα να εξεταστεί από νευρολόγο ψυχίατρο ο παιδοκτόνος

"Την έσφιξα παραπάνω χωρίς να το θέλω"

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει και πάλι την ερχόμενη Τρίτη ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για την αποτρόπαια δολοφονία της κόρης του. Ο κατηγορούμενος ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο κατηγορούμενος αναμένεται να επικαλεστεί, ενώπιον του ανακριτή,  μειωμένο καταλογισμό λόγω της φαρμακευτικής αγωγής την  οποία λαμβάνει λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.
 
Ο κατηγορούμενος , σύμφωνα  με τον εκ των συνηγόρων του Βασίλη Φασσέα ,  κατέθεσε αίτημα να εξεταστεί από νευρολόγο ψυχίατρο καθώς όπως λέει έχει αυτοκτονικές τάσεις και επί σειρά ετών λαμβάνει φάρμακα.
 

Ο 61χρονος  φέρεται να ισχυρίζεται πως ο θάνατος της κόρης του επήλθε  όταν την έσφυζε με δύναμη στο στήθος του γιατί διαμαρτυρόταν και δεν ήθελε να κάνει μπάνιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στη σακούλα σκουπιδιών που βρέθηκε το άψυχο κορμάκι της 6χρονης εντοπίστηκε και μια κόκκινη κουβέρτα. Πάντως , η ιατροδικαστική έκθεση η οποια αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια  θανάτου του παιδιού δεν έχει μπει ακόμη στη δικογραφία. 

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 61χρονος πρώην αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε το κοριτσάκι του και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της περιύβρισης νεκρού και παραπέμφθηκε σε ανακριτή. 

   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παιδοκτόνος φέρεται να αρνείται πως με πρόθεση αφαίρεσε τη ζωή της εξάχρονης κόρης του και να ισχυρίζεται πως το τραγικό περιστατικό οφείλεται το ότι την έσφιξε «λίγο παραπάνω στην αγκαλιά του». 

   Η υπόθεση με το τραγικό τέλος ξεκίνησε χτες το πρωί, όταν ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας και δήλωσε ότι εξαφανίστηκε η κορούλα του, η οποία, σημειωτέον, είχε και κινητικά προβλήματα και φοβόταν ότι είχε πέσει θύμα αρπαγής.

Σήμερα θα γίνει η νεκροτομή στο σώμα του άτυχου κοριτσιού για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου, αλλά σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής κατάθεση του 61χρονου, φαίνεται πως την στραγγάλισε ο ίδιος και ύστερα πέταξε τη σορό στον κάδο απορριμάτων.

Η υπόθεση με το τραγικό τέλος ξεκίνησε χτες το πρωί όταν ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας και δήλωσε ότι εξαφανίστηκε η κορούλα του, η οποία, σημειωτέον, είχε και κινητικά προβλήματα και φοβόταν ότι είχε πέσει θύμα αρπαγής.

Ειδικότερα, στην καταγγελία του ανέφερε πως το βράδυ της Τετάρτης βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και πιθανόν ξέχασε τα κλειδιά στην πόρτα. Γι' αυτό, όταν ξύπνησε το πρωί, είδε σπίτι αναστατωμένο, μάλλον από διαρρήκτες και το παιδί άφαντο.

Ο 61χρονος, αφού πήγε πρώτα το άλλο κοριτσάκι του στο σχολείο, ύστερα πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνιση.

Την υπόθεση ανέλαβε αμέσως το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όπου οδηγήθηκε ο πατέρας για κατάθεση, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση αναζήτησης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και παράλληλα γίνονταν έρευνες σε όλη την περιοχή, καθώς οι ισχυρισμοί του πατέρα δεν έπεισαν από την αρχή τους αστυνομικούς.

Ταυτόχρονα, η μητέρα του παιδιού, η οποία νοσηλευόταν στο Τζάνειο μετά από χειρουργική επέμβαση, πήρε εκτάκτως εξιτήριο και πήγε άρον άρον στο σπίτι για να παρακολουθεί τις έρευνες για το κοριτσάκι της. Τελικά, ύστερα από 12 ώρες ανάκριση, ο 61χρονος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αξιωματικός, ο 61χρονος βρίσκεται σε σύγχυση, γι' αυτό θα δώσει και νέα κατάθεση σήμερα, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για την αποτρόπαια πράξη του και να συμπληρωθεί η δικογραφία, με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο ίδιος αναφέρει ότι έσφιξε χωρίς να το θέλει περισσότερο το κορίτσι στην αγκαλιά του, με αποτέλεσμα να το στραγγαλίσει. Τέλος, σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 61χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει αντικαταθλιπτικά φάρμακα.