Ληστές εισέβαλαν σε τράπεζα στον Πειραιά και κρατούσαν ομήρους για δύο ώρες

Οι ληστές εισέβαλαν στις 14.00 και η ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε στις 16.49

Ένοπλη ληστεία –θρίλερ, από τέσσερα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, σημειώθηκε στις 2:00 το μεσημέρι, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην Καλλίπολη του Πειραιά. 

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των τριών πελατών και των πέντε υπαλλήλων που βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα. Καταθέσεις δεν αποκλείεται να ληφθούν και από περίοικους, που ωστόσο δεν αντελήφθησαν άμεσα ότι γινόταν ληστεία εντός του υποκαταστήματος. 

Οι δράστες με την απειλή των όπλων, - ένα μακρύκανο και ένα πιστόλι, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες - ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες και ακολούθως μετέβησαν στον ημιυπόγειο χώρο της τράπεζας, θέλοντας να αποσπάσουν από τις θυρίδες χρήματα και χρυσαφικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, με την χρήση οξυγόνου, διέρρηξαν τις θυρίδες και εργάζονταν στο συγκεκριμένο σημείο επί 2,5 ώρες. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες, εκτός από αντικείμενα που απέσπασαν από τις θυρίδες, πήραν χρήματα και από τα ταμεία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το μπουτόν του συναγερμού πάτησε υπάλληλος στις 16:49 και λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, αλλά οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Με την ίδια μέθοδο είχαν κινηθεί οι δράστες ληστείας σε άλλο υποκατάστημα της Πειραιώς στη λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελόκηπους, στις 9 Αυγούστου 2017.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, για τους οποίους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το μέσο με το οποίο διέφυγαν.

Με ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει πως: "Λόγω ληστείας και υλικών ζημιών δεν θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, το κατάστημα και το ΑΤΜ της Τράπεζας επί της οδού Χατζηκυριάκου 27-31 στον Πειραιά. Η Τράπεζα θα επικοινωνήσει προσωπικά και άμεσα με τους πελάτες που διατηρούν θυρίδες στο συγκεκριμένο κατάστημα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των αστυνομικών αρχών. Το κατάστημα θα εξυπηρετεί και πάλι κανονικά το κοινό από τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017. Οι πελάτες μπορούν αύριο να εξυπηρετούνται από τα γειτονικά καταστήματα της Τράπεζας".